Hirdetés

Elhunyt az Életrevalók című film történetét ihlető Philippe Pozzo di Borgo

|

72 éves volt, az Életrevalók főszereplője is megemlékezett róla.

Hirdetés

Hetvenkét éves korában a marokkói Marrákesben meghalt az a francia üzletember, aki 1993-ban egy siklóernyős balesetben súlyosan megsérült, teljesen lebénult, és akinek a gondozójával való barátságáról szóló megható történetéből nemzetközi filmsiker született. 

Philippe Pozzo di Borgo egy korzikai arisztokrata család sarja, a Pommery pezsgőgyártó cég ügyvezető igazgatója volt, súlyos balesete után a Le Second souffle ("A második szellő") című könyvében - amely az "Érinthetetlenek" című film alapjául szolgált - elmesélte, hogy a tragédiát követő mély depresszióból hogyan mentette ki a fiatal algériai ápolójával, Abdel Yasmin Sellou-val való barátsága.

Hirdetés

A könyv és a Francois Cluzet és Omar Sy főszereplésével készült filmadaptáció is hatalmas siker lett, 50 országban mutatták be, közel 20 millió ember látta. 2017-ben Bryan Cranstonnal és Kevin Harttal egy amerikai verzió is készült belőle, szerényebb sikerrel, mint az eredeti.

Omar Sy Instagramon emlékezett meg az üzletemberről és íróról: 

"Mindig bátor, méltóságteljes, alázatos és harcos emberként fogunk rá emlékezni. Hiányozni fog a humora és az intelligenciája. Ritka kiváltság volt vele dolgozni az évek során. Igyekszünk folytatni a küzdelmet, ami az övé is volt."

Ha esetleg nem láttátok az Életrevalók című filmet, csak ajánlani tudjuk, csodás történet volt. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)