Hirdetés

Elhunyt az ember, akinek a Yu-Gi-Oh!-t köszönhetjük

|

A mangaként, animeként, valódi és virtuális kártyajátékként is sikeres Yu-Gi-Oh! alkotóját holtan találták a napokban.

Hirdetés

Sokak gyerekkorát a Pokémon és a Dragon Ball határozta meg, azonban nem sokkal ezek után a magyar képernyőket is elérte egy másik, világszerte népszerű anime, a Yu-Gi-Oh!, amiben egy fiatal srác, Yugi egyebek mellett kártyapárbajt vív a Duel Monsters nevű játékban. A kiváló érzékkel felépített franchise minden idők egyik legjövedelmezőbbje lett, köszönhetően annak, hogy maga a játék a valóságban is játszható, igazi lapokkal vagy digitális formában.

Az egész alapját adó mangát Kazuki Takahashi írta és rajzolta, részei 1996 és 2004 között jelentek meg a Weekly Shōnen Jump magazinban. Az első anime adaptációt a Toei Animation készítette, és 1998-ban futott, a másodikat pedig a NAS és a Studio Gallop, és 2000-től 2004-ig adták eredetileg. Ezt utána további spin-offok és filmek követték, most épp a Yu-Gi-Oh! Go Rush!! fut Japánban.

Hirdetés

Japan Times számolt be arról, hogy szerda reggel holtan találták a 60 éves Takahashit az Okinava prefektúrában. A halál oka egyelőre nem tisztázott, annyit tudni, hogy amikor ráleltek, búvármaszkot és -pipát viselve lebegett a vízen.

Az úriember máig aktív volt, két hete jelent meg az a Marvel képregény, aminek elkészítéséhez ő is hozzájárult. A Yu-Gi-Oh! ma is nagyon népszerű, a Konami által 2022 elején kiadott Master Duel több mint 10 millió játékos érdeklődését keltette fel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)