Hirdetés

Elhunyt Balázs Fecó

|

A zenész pár hete került kórházba koronavírussal, amelyből soha nem épült fel - 69 éves volt.

Hirdetés

Az Apostol együttes jelentette be Facebook-oldalán, hogy 69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, az egykori Neoton, Taurus XT és Korál együttes tagja.

A zenész pár évvel ezelőtt súlyos szívritmuszavarral, életveszélyes állapotban került kórházba. Gyógyulása után az utóbbi időben koncertezett is, azonban pár hete kiderült, hogy koronavírussal ismét intenzív osztályra került, ebből pedig már nem épült fel.

Az 1951-ben született Balázs Fecó a magyar könnyűzene egyik legendás alakjává vált, hiszen 1967-ben csatlakozott a meghatározó jelentőségű Neoton zenekarhoz. Ezután Som Lajossal megalapította a Taurus XT-t, mely az első magyar hard rock zenekar volt.

Hirdetés

A Korál zenekarnak szintén alapító tagja volt, mellyel olyan slágereket írtak, mint a Maradj velem vagy a Homok a szélben.

Saját zenekari tevékenységein kívül, éveken keresztül játszott Koncz Zsuzsa kísérőzenekarában is, de írt oratóriumot és komponált zenét színdarabhoz és filmekhez is. 1998-ban Liszt Ferenc-díjjal, 1999-ben Huszka Jenő életműdíjjal, 2001-ben a Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével, 2008-ban Fonogram-díjjal, 2016-ban pedig Kossuth-díjjal tüntették ki.

50 éves munkásságát ünneplő jubileumi turnéja idén nyáron lett volna, azonban a világjárvány miatt legtöbb fellépését le kellett mondania.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)