Hirdetés

Elhunyt Bernard Hill, A Gyűrűk Ura és a Titanic sztárja

|

A Théoden királyt megformáló angol színész 79 éves volt.

Hirdetés

Vasárnap reggel elhunyt Bernard Hill, erősítette meg a BBC-nek a számtalan filmben és sorozatban látható színész ügynöke. A hír váratlanul érkezett, mivel szombaton még úgy volt, hogy fellép a liverpooli Comic Conon, ám azt a szervezők szerint az utolsó pillanatban lemondta.

Az 1944-ben született Hill a tévéfilm- és sorozatgyártásban mindig is erősnek számított brit köztévén, a BBC-n kezdte meg színészi karrierjét, melynek csúcspontja alighanem Rohan királyának, Théodennek az életre keltése volt Peter Jackson instant klasszikussá vált filmtrilógiájának második (A Gyűrűk Ura: A két torony) és harmadik részében (A Gyűrűk Ura: A király visszatér).

Hirdetés

Fél évszázadot felölelő pályafutása során olyan produkciókban nyújtott emlékezetes alakítást, mint a Gandhi (1982), A Bounty (1984), A Hold hegyei (1990), a Ragadozók (1996), a Titanic (1997), a Szentivánéji álom (1999) és A Skorpiókirály (2002). Amikor épp nem filmet forgatott, vagy színdarabban lépett fel, rendszerint valamilyen tévés produkcióban merült el, jellegzetes orgánuma miatt gyakran kérték fel narrátornak, de díjnyertes sorozatokban is szerepelt, mint 2015-ös Wolf Hall (magyarul Farkasbőrben).

A videojátékok világába viszont csak egy alkalommal ruccant át, a Fable III-ban vállalt szinkronszerepet, az egyik legfontosabbat: az ő hangján szólal meg Sir Walter Beck, a játékos mentora.

Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)