Hirdetés

Elhunyt Bob Hoskins

|

71 éves korában érte utol a halál Bob Hoskins brit színészt, akit a legtöbben a Roger nyúl a pácban című filmből ismernek.

Hirdetés

Bob Hoskins pályafutása a hatvanas évek végén indult egy színházban, majd 1980-ban jött a nagy áttörés a Hosszú nagypéntek című gengszterfilmmel, amiért BAFTA-díjra is jelölték. Hat évvel később már Oscar-díjra terjesztették fel a Mona Lisa-beli szerepéért.

Jellegzetes kopasz fejbúbját olyan filmekben láthattuk viszont, mint a már említett Roger nyúl a pácban, a Hook, az Ellenség a kapuknál vagy az általam imádott Az elveszett világ. Előszeretettel alakított politikusokat, történelmi személyeket, például Mussolinit, Churchillt és Hoovert, de számos más alkotásban is láthattuk, hallhattuk a hangját. Hoskins egy ponton a videojátékokhoz is köthető, ő bújt ugyanis Mario kezeslábasába a Super Mario Bros. című 1993-as filmben, amit később egyébként ő maga is silánynak titulált.

Az angol színész a 2012-es Hófehér és a vadász bemutatását követően visszavonult a filmezéstől a Parkinson-kór miatt. Felesége, Linda közleménye szerint 71 éves korában, tüdőgyulladás következtében, békésen, a családja körében hunyt el. Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)