Hirdetés

Elhunyt a Csubakkát játszó Peter Mayhew

|

Elment a színész, akit sosem láttunk a képernyőn, mégis az egyik legfontosabb szerepet játszotta a Star Wars univerzumában.

Hirdetés

Sokan a mai napig nem tudják, de Peter Mayhew volt az a 2 méter 20 centi magas színész, aki az eredeti trilógiában játszotta a legbundásabb lázadót. Attól függetlenül, hogy a Star Wars egyik legismertebb karakterét köszönhettük neki, őt magát csak a keményvonalas rajongók ismerték.

Hirdetés

A színész 74 éves korában, texasi otthonában hunyt el. A családja nem közölte a sajtóval a halál okát, de azt korábban is lehetett tudni, hogy szívproblémákkal küzdött.

"A Csillagok háborúja-család sokkal többet jelentett neki egy szerepnél. (...) A szívét, lelkét beleadta Csubakka megformálásába, és ez érződik is minden jeleneten."

Peter Mayhew feleségét, és három gyerekét hagyta hátra.

Karrierjét statisztaként kezdte 1977-ben, pont abban az évben, amikor George Lucas éppen egy magas színészt keresett Csubakka szerepére. A rendező eredetileg David Prowse-nak szánta a szerepet, de ő inkább Vadert akarta volna megformálni, így Peter Mayhew (aki egyébként magasabb is volt) bújhatott a legendás vuki bőrébe.

Mayhew ezután mindhárom eredeti filmben szerepelt, és Az ébredő erő filmben is magára húzta Csubakka jelmezét. Nyugodjon békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)