Hirdetés

Elhunyt Colin Cantwell, számos legendás Star Wars űrhajó tervezője

|

Neki köszönhetjük az X-szárnyú, a TIE vadászgép és a Halálcsillag külsejét is.

Hirdetés

Valószínű, hogy soha nem repülhetünk majd egy olyan géppel, aminek kialakítása az X-szárnyúéra vagy a TIE repülőkére hajaz, de ezeket nem is úgy tervezték meg, hogy a valóságban is röpképesek legyenek, az elsődleges szempont az volt, hogy jól nézzenek ki. Colin Cantwell teljesítette ezt a célt, mindig megdobban a szívünk, ha a Star Wars repülőinek bármelyikét meglátjuk.

A tervező George Lucas-szal együttműködésben alkotta meg a TIE vadászgépet, az X-szárnyút, az Y-szárnyút, a Tantive IV-et, a homokfutót, a landspeedert és a Halálcsillagot is.

Hirdetés

Dolgozott továbbá a 2001: Űrodüsszeián, a Buck Rogers és a 25. századon, a Harmadik típusú találkozásokon, és a WarGamesen is. Mielőtt a filmekhez tért volna át, a NASA-nál tevékenykedett, a CBS vezető elemzője volt a Holdraszállásnál.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Korábban elmondta, nem úgy tervezte meg a Halálcsillagot, hogy legyen rajta árok, de amikor a modellt csinálta, a két félgömb találkozásánál besüllyedt, és ahelyett, hogy kijavította volna, inkább úgy tálalta, mintha eredetileg is akart volna árkot, Lucasnak pedig nagyon megtetszett. Az X-szárnyúakat egyébként dartsnyilak ihlették.

Cantwell 90 éves volt, otthonában hunyt el szombaton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)