Hirdetés

Elhunyt Cs. Németh Lajos, a Jóbarátok és a Dragon Ball legendás szinkronszínésze

|

A Jóbarátokban Jack Geller, a Harry Potterben Remus Lupin, és számos további karakter magyar hangja volt.

Hirdetés

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 83. évében elhunyt Cs. Németh Lajos színész, szinkronszínész, akit a nagyközönség főleg utóbbi szerepei miatt ismerhet.

Bár színészként dolgozott a debreceni Csokonai Színházban, a Madách Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a Turay Ida Színházban is, filmes és sorozatos szerepei is voltak szép számmal: játszott például A tizedes meg a többiekben, a Jóban Rosszban sorozatban, és a Família Kft.-ben is.

Hirdetés

Szinkronszínészként több mint 2200 szerepben hallhattuk. A Jóbarátokban Jack Gellert, Monica és Ross apját szólaltatta meg, az X-aktákban ő volt a Cigarettázó Férfi, a Harry Potterben Remus Lupin, a Dragon Ballban pedig Dermesztő.

Feleségével, Tóth Judit színésznővel hatvan évig voltak házasok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)