Hirdetés

Elhunyt David Warner, aki legendás filmszerepei mellett a Baldur's Gate 2 főgonoszának hangját adta

|

Az Ómen, a Tron, és a Titanic kiváló színészveteránja tapasztalt és elismert művész volt.

Hirdetés

Néhány nappal a július 29-i születésnapját megelőzően hunyt el David Warner, akit a legtöbben a Titanic, az Ómen, illetve több Star Trek filmből és sorozatból ismerhettek. A manchesteri születésű színész az elmúlt másfél évben küzdött betegségével.

Warner tapasztalt és elismert színművész volt, karrierjét 1962-ben kezdte, miután végzett a tanulmányaival a Royal Academy of Dramatic Art intézményben. 1966-ban már BAFTA-jelölést kapott a Morgan - A Suitable Case for Treatment című komédiában nyújtott alakításáéért, de karrierje során több díjat és jelölést, közte 1981-ben a Masada miniszériával egy Emmy-t is kiérdemelt.

Hirdetés

David Warner a színházi szerepei mellett számos tévésorozatban és filmben is felbukkant, illetve még szinkronszínészként is dolgozott. Az 1982-es eredeti Tron filmben a gonosz Ed Dillingerként láthattuk, James Cameron klasszikusában, az 1997-es Titanicban Spicer Lovejoy karakterét alakította. Sokan ismerhették az 1976-ban megjelent Ómen Keith Jenningseként, de szerepelt több Star Trek filmben és tévésorozatban is. A sci-fi mellett a szuperhős téma sem állt tőle messze, ő kölcsönözte a hangját Ra's al Ghulnak a DC 90-es években kiadott animációs sorozataiban, a Batman és a Superman szériákban egyaránt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Több videojátékban is vállalt szinkronmunkát az évek során. Az ő hangján szólalt meg például Jon Irenicus, a Baldur's Gate 2 főgonosza (a 2016-os Baldur's Gate: Siege of Dragonspearben is visszatért), de dolgozott a Star Wars: Force Commanderen, a Privateer 2-n, a Star Trek: Klingon Academyn, a Descent 3-on és a legelső Fallout játékon is.

Warner utolsó filmszerepe a 2018-as Mary Poppins visszatér című moziban Admiral Boom, sorozatban pedig ugyanebben az évben Az elmeorvos Professor Cavanaugh-ját alakította.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)