Hirdetés

Elhunyt Dunai Tamás színész, Charles Dance szinkronhangja

|

Otthonában, tragikus hirtelenséggel halt meg a 73 éves, Jászai Mari-díjas színművész.

Hirdetés

Családja közleménye alapján elhunyt Dunai Tamás színész, szinkronszínész, akit 2022-ben választottak a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává. Közel ötven éves pályafutása alatt először a Madách Színházban, majd az utóbbi években a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban volt látható, de filmes és sorozatos szerepei is voltak szép számmal.

Játszott egyebek mellett Lindában, a Família Kft.-ben, a Kisvárosban, a Made in Hungariában, a Sorstalanságban, a Hacktionben, legutóbb pedig az épp néhány nappal ezelőtt bemutatott Az almafa virágában, továbbá ő adta Philippe (Francois Cluzet) hangját az Életrevalókban, Tywin Lannisterét (Charles Dance) a Trónok harcában, Al Pacinót Az Írben, Robert Redfordot a Bosszúállók: Végjátékban szinkronizálta.

Hirdetés

Tartott továbbá önálló esteket Olvasólámpa zenével, Szikrák jégkockával címmel, és gyakran fellépett a Budapest Dixieland Band és a Budapest Klezmer Band vendégeként is, klarinéton és szaxofonon is kiválóan játszott.

1985-ben Jászai Mari-díjjal, 1989-ben Greguss Zoltán-díjjal tüntették ki, 1997-ben érdemes művésznek választották, majd 1998-ban Az év musicalénekese lett. 2000-ben Mensáros-díjat, 2015-ben Magyarország Kiváló Művésze díjat vehetett át, egy évvel később pedig Mohács díszpolgárává választották.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)