Hirdetés

Elhunyt Ennio Morricone

|

A 91 éves, legendás zeneszerző, Ennio Morricone egy szerencsétlen esést követően vesztette életét.

Hirdetés

Színészek, rendezők nevét hamarabb megjegyzik az emberek, de Ennio Morricone is egyike volt azon zeneszerzőknek, akiket senkinek nem kell bemutatni. Számos western film, köztük A Jó, a Rossz és a Csúf zenéje is hozzá kötődik, de több mint 70 díjnyertes filmen dolgozott, köztük Sergio Leone minden alkotásával.

Hirdetés

Oscar-díját az Aljas nyolcas hozta meg neki 2016-ban, 2007-ben tiszteletbeli díjat kapott, és összesen 6-szor jelölték. Rendelkezik továbbá három Grammyvel, három Golden Globe-bal, hat BAFTA-val, és számos egyéb kitüntetéssel.

Ma hajnalban, 91 éves korában, egy római kórházban hunyt el, egy combtörést okozó, szerencsétlen esést követő komplikációk következtében. Temetésére szűk körben kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)