Hirdetés

Elhunyt Gina Lollobrigida, az egyik legnagyobb olasz filmsztár

|

A Golden Globe-díjas színésznő, énekes és fotóművész 95 éves volt.

Hirdetés

95 éves korában elhunyt Gina Lollobrigida - jelentette az Ansa olasz hírügynökség. 

Az 1927. július 4-én, Rómában született Gina Lollobrigida már fiatalon kitűnt a szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig a harmadik helyet szerezte meg. Az 1950-es és '60-as években az egyik legismertebb olasz fillmcsillag és szexszimbólum volt, aki hollywoodi pályafutása során olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint Frank Sinatra és Humphrey Bogart. 

Hirdetés

A színésznő, akit az újságok akkoriban a "20. század Mona Lisájának neveztek" még Howard Hughes éreklődését is felkeltette, aki Hollywoodba invitálva megpróbálta őt elcsábítani. Az áttörés 1952-ben jött, amikor olyan fesztiválsikerekben láthatta őt a közönség, mint a Királylány a feleségem és Az éjszaka szépei. Ezt követően olyan filmekben szerepelt, mint az Afrika kincse (Bogart partnereként), A római lány, A világ legszebb asszonya, A párizsi Notre-Dame, a Salamon és a Sába királynője, az Őrült tenger (Jean-Paul Belmondo oldalán) és a Gyilkosság a hajón (Sean Conneryvel).

1961-ben neki ítélték oda a Golden Globe Henrietta-díját, amit a filmvilág kedvencei kaphatnak meg. Az utolsó igazán sikeres filmje az 1968-as Jó estét, Mrs. Campbell! volt. A filmezéstől a 70-es évek elején vonult vissza, hogy a fotózásnak szentelje magát, a modelljei között pedig olyan hírességek is megfordultak, mint Grace Kelly vagy éppen Jurij Gagarin.

A Firenzei Művészeti Akadémia tiszteletbeli tagja, a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával, valamint a francia Becsületrend parancsnoka címmel is kitüntették. 2018-ban megkapta a csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán. Nyugodjék békében! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)