Hirdetés

Elhunyt Helyey László, oda az igazság

|

Meghalt az egyik legismertebb hazai színész és szinkronhang, a Jászai Mari-díjas Helyey László.

Hirdetés

Rövid betegség után 65 éves korában elhunyt az Újszínház egyik oszlopos tagja, a Jászai Mari-díjas színművész, Helyey László, akit sokan a Mesék Mátyás királyról sorozat miatt szerettünk meg különösen, de szinkronszínészként is kiemelkedő volt.

Az ő hangján szólalt meg például Gérard Depardieu, Donald Sutherland és Ian McKellen is az X-Men filmekben, de hallhattuk már Alan Rickman (Die Hard, Igazából szerelem), Morgan Freeman (Hetedik) és Gene Wilder (Vaklárma) magyar hangjaként is.

Ismert volt még kiemelkedő filmes és színházi alakításairól is, halála pillanatáig több mint száz színházi bemutatón volt túl. Nyugodjon békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)