Hirdetés

Elhunyt Hugh Keays-Byrne, több Mad Max film főgonosza

|

Az ausztrál színész játszotta az 1979-es Mad Max Toecutterjért és 2015-ös Mad Max: A harag útja Halhatlan Joe-ját is.

Hirdetés

Hugh Keays-Byrne megannyi filmben töltött be kisebb-nagyobb szerepeket, de ő volt az egyetlen akinek megadatott, hogy két ikonikus főgonoszt is szolgáltasson a Mad Max univerzumnak. A Royal Shakespeare Company egykori művésze 73 évesen hunyt el.

A színészről két vele dolgozó rendező, Ted Geoghegan és Brian Trenchard-Smith emlékezett meg, és ők voltak azok is akik tudatták a nyilvánossággal a gyászhírt. Geoghegan szerint Keays-Byrne az ausztrál moziművészet egyik alulértékelt hőse volt.

Hugh Keays-Byrne akkor vált igazán híressé, amikor eljátszotta az 1979-es Mad Max főgonoszát, az elvetemült motorosbanda-vezért, Toecuttert. A Royal Shakespeare Company tagjaként rengeteg színházi szerepet vállalt és olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Csillagközi szökevények. 

Hirdetés

Nagy visszatérését a mozivászonra a 2015-ös Mad Max: A harag útja jelentette, ahol Halhatlan Joe-ként egy újabb ikonikus gonosszal járult hozzá az univerzumhoz.

A színész Brian Trenchard-Smith elmondása alapján már akkor harcolt a környezetvédelem mellett, amikor az még messze nem volt olyan divatos, mint manapság. Facebook-posztájból az is kiderül, hogy a 73 éves Keays-Byrne kórházban hunyt el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)