Hirdetés

Elhunyt II. Erzsébet, brit királynő és gamer

|

96 éves korában elhunyt II. Erzsébet, az Egyesült Királyság uralkodója, aki tiltotta a Monopolyt, de szerette a Wii Sportsot.

Hirdetés

Nem sokkal azután, hogy a Buckingham-palota a mai nap folyamán bejelentette, hogy II. Erzsébet királynő orvosi felügyelet alatt áll, mert aggódnak az egészségéért, újabb szomorú hír érkezett: 96 éves korában elhunyt az Egyesült Királyság valaha volt leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója. 

1926-ban született, tizenegy évesen már első volt az utódlási sorban, majd VI. György halálát követően, 25 éves korában, 1953. június 2-án koronázták királynővé. (Hivatalosan 1952 óta uralkodott, de a gyászidőszak elteltével zajlott le a ceremónia.) Ekkor már több mint öt éve Fülöp herceg felesége volt, ő 2021. április 9-én halt meg. Két nappal ezelőtt skóciai birtokán nevezte ki Liz Trusst, az új brit kormányfőt. Hosszú és tartalmas élete során mindenre és mindenkire hatással volt,

Hirdetés

2008-ban arról cikkeztek az újságok, hogy a királynő imád Wii Sportsban bowlingozni, amit a Kate Middleton által Vilmos hercegnek ajándékozott konzol segítségével tesz. A néhai THQ kiadó készíttetett számára egy aranyozott konzolt, amit végül nem sikerült eljuttatni hozzá, de idén májusban is aukcióra bocsátották.

Társasjátékozni is szeretett, ugyanakkor a Monopoly tiltott volt, mert túlságosan előtérbe hozta a királyi család tagjainak kompetitív énjét. Állítólag az a játék volt a kedvence, amiben a játékosok híres emberek vagy karakterek nevét írták egy papírra és ragasztották egymás homlokára, és mindenkinek ki kellett találnia eldöntendő kérdések alapján, hogy ő kicsoda. A Rizikót a királyi család szintén kedvelte, és úgy tudni, ezt a királynő sem bojkottálta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


2014-ben ellátogatott a Trónok harca forgatására is, ahol megtekintette a díszleteket, köztük a Vastrónt.

II. Erzsébet halálát követően legidősebb fia, a 73 éves Károly herceg ül a trónra, aki III. Károly király néven uralkodik majd, de választhatott volna egyet további nevei (Fülöp, Artúr, György) közül is. Utána a 40 éves Vilmos herceg következik, majd György herceg, az ő 9 éves, legidősebb fia.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)