Hirdetés

Elhunyt James Horner, a Titanic Oscar-díjas zeneszerzője

|

61 éves korában repülőgép-szerencsétlenség során elhunyt az Oscar-díjas és Golden Globe-díjas komponista, James Horner.

Hirdetés

Nem egy felejthetetlen zenei élményt köszönhetünk az 1953. augusztus 14-én Los Angelesben született amerikai zeneszerzőnek, aki pályafutása során több mint 150, valódi klasszikusokat is felvonultató munkásságot hagyott maga után.

Számtalan művet kiemelhetnénk, legyen az a Bolygó neve: Halál, a Titanic, a Trója, a Férfias játékok, a Khan haragja, az Avatar, vagy éppen a Csodálatos Pókember. A Titanicért kétszer kapott Oscar-díjat (a legjobb filmzene és a legjobb betétdal - My Heart Will Go On), kétszer Golden Globe-díjat (a legjobb filmzene és a legjobb betétdal) és háromszor Grammy-díjat (Titanic, az 54. hadtest, Egérmese) is. 

Már ebből a rövid felsorolásból is érzékelhető, hogy nem csupán a filmrajongók, de a filmvilág is mennyit veszített James Horner távozásával. Nyugodjék békében! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)