Hirdetés

Elhunyt Kóbor János, az Omega frontembere

|

Néhány héttel azután, hogy kórházba került, 78 éves korában életét vesztette.

Hirdetés

November közepén számolt be a Blikk arról, hogy koronavírus fertőzéssel kórházba került Kóbor János, az Omega frontembere, aki akkor még úgy nyilatkozott, jobban van, és reméli, hamarosan hazatérhet. A zenekar ma tudatta a közönséggel, hogy Kóbor 78 éves korában elhunyt.

Tinédzser kora óta foglalkozott zenéléssel, az 1960-ban megalapított Omega mind a 17 lemezén énekelt, még a 2020-as Testamentumon is. Más zenekarokban csak vendégként bukkant fel, valamint zenei rendezőként dolgozott, kiadót vezetett, és hangberendezés-kölcsönző céget is alapított.

Hirdetés

1987-ben Liszt Ferenc-díjat kapott az Omega tagjaival, 1995-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2013-ban Kossuth-díjjal tüntették ki, és ugyanebben az évben Budapest díszpolgárává avatták.

Korábban arról beszélt, sosem volt igazán beteg, ezért nem is oltatta be magát, de azt mondta, akinek fontos, tegye meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)