Hirdetés

Elhunyt Martin Landau

|

Hollywood két fontos alakját is elveszítette a mai napon.

Hirdetés

Délelőtt már beszámoltunk róla, hogy elment közülünk George A. Romero, a zombifilmek atyja, de sajnálatosan nem ez az egyetlen gyászhír, ami a mai napra jutott.

Hirdetés

Helyi idő szerint vasárnap tájékoztatta Martin Landau sajtósa a médiát, hogy a színész egy Los Angeles-i kórházban eltávozott. Landau csak egy rövidebb kezelés miatt látogatott a kórházba, de váratlan komplikációk léptek fel, amelyek végzetesnek bizonyultak. 

Martin Landau a Broadway-n kezdte színészi pályafutását, 1959-ben azonban már Alfred Hitchcock Észak-Északnyugat című filmében szerepelt. Sorozatszínészként is sokan ismerték, a Mission: Impossible szériában nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazzták 1968-ban. 1989-ben szintén Golden Globe-ot kapott a Tucker, az autóbolondban játszott szerepéért. A magyar közönség azonban talán mégis leginkább az Alfa holdbázis főszereplőjeként emlékezhet rá. Tim Burton 1994-es filmjében, az Ed Woodban ő alakította a legendás Lugosi Bélát. Ezért a szerepéért Oscar és Golden Globe-díjat is kapott. 

Martin Landau 89 éves volt, nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)