Hirdetés

Elhunyt minden idők egyik legjobb rappere, Coolio

|

A Gangsta's Paradise című slágerrel világhírűvé vált Grammy-díjas rapper 59 éves volt.

Hirdetés

Helyi idő szerint szerda délután, egy barátja Los Angeles-i otthonában érte a halál Cooliót. Menedzsere, Jarel Posey, azaz Jarez szerint Coolio kiment a fürdőszobába, de miután feltűnően sokáig nem jött vissza, a házigazda először csak szólongatta, majd be is lépett a helyiségbe, ahol a padlón fekve találta a rappert. Azonnal segítséget kért, de a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, amit gyanújuk szerint szívroham okozhatott.

A TMZ rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a hatóságok vizsgálják a körülményeket, és bár egyelőre semmi jele idegenkezűségnek, továbbá nem találtak a helyszínen sem kábítószert, sem drogfogyasztásra utaló nyomokat, a halál okát a toxikológiai és kórboncnoki jelentés fogja majd hivatalosan megállapítani.

Hirdetés

Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr. 1963. augusztus 1-jén született a pennsylvaniai Monessenben, de a családja később a kaliforniai Comptonba költözött. A rapper itt végezte tanulmányait a helyi főiskolán, és mielőtt beindult volna zenei pályafutása, önkéntes tűzoltóként, illetve reptéri biztonsági őrként dolgozott. 1991-ben csatlakozott a WC and the Maad Circle nevű hip-hop csoporthoz, az első albumjára (I Takes a Thief) 1994-ben kötött szerződést a Tommy Boy Recordsszal.

Már ez is jól szerepelt a Billboard Hot 200-as listáján, egészen a 8. helyig jutott, ám az 1995-ös Gangsta's Paradise-zal az ugyanabban az évben Michelle Pfeiffer főszereplésével bemutatott Veszélyes kölykök betétdalával a világhírnév is rátalált. A számért, amely egyébként Stevie Wonder 1976-ban debütált Pastime Paradise-ának feldolgozása a legjobb rapelőadás kategóriában Grammy-díjjal jutalmazták.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)