Hirdetés

Elhunyt Nichelle Nichols, a Star Trek Uhura hadnagya

|

A televíziózás történetének legnagyobb hatású sci-fi sorozatában játszott szerepe úttörőnek bizonyult.

Hirdetés

Nichelle Nichols fia, Kyle Johnson a színésznő hivatalos oldalán vasárnap közzétett bejegyzésben tudatta a barátokkal, a rajongókkal, a kollégákkal és az egész világgal, hogy előző éjszaka természetes okokból (sajtóértesülések szerint szívelégtelenség miatt) meghalt a Star Trek sorozat sztárja. 89 éves volt.

"Tegnap éjszaka természetes okokból eltávozott édesanyám, Nichelle Nichols. A fénye azonban, akárcsak azon ősi galaxisoké, amelyeket most láthatunk először, örökre velünk marad és a jövő generációval, hogy tanuljanak tőle és inspirációt merítsenek belőle. Csodálatosan élte életét, mindannyiunknak példát mutatott."

Johnson türelmet és megértést kért mindenkitől, még fel kell dolgozniuk a veszteséget, mielőtt bármilyen megkeresésre is reagálnának. A gyászszertartásra pedig kizárólag a családtagokat és a legközelebbi barátokat hívják meg.

Hirdetés

Nichelle Nichols 1932-ben született az Illinois állambeli Robbinsban, Chicago egyik elővárosában. Viszonylag későn fedezték fel, már majdnem 30 éves volt, amikor szerepet kapott a Oscar Brown Kicks anc Co. című musicaljében. A '60-as években énekesként beutazta az Egyesült Államok mellett Kanadát is, sőt még Európába is eljutott Duke Ellington és Lionel Hampton társaságában.

Színészi pályafutásának az 1966 és 1969 között futott Star Trek sorozat adott hatalmas lökést, abban játszott szerepe (a kommunikációs tiszt Nyota Uhura hadnagy) lett karrierje legfontosabbja. Nem azért, mert később még hat mozifilmben eljátszotta a karaktert, hanem mert ez volt az első alkalom a televíziózás történetében, hogy egy afroamerikai színész nem valamilyen sztereotípiának megfelelő figurát személyesített meg, hanem egyenrangú tagja volt a USS Enterprise csillaghajó kevert nemzetiségű és rasszú legénységének. Csókja Kirk kapitánnyal (William Shatner) szintén történelmet írt.

Nichols később önkéntesként segítette a NASA munkáját, azért dolgozott, hogy az űrhivatalnál több szerepet kapjanak a nők és a különféle kisebbségek tagjai.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)