Hirdetés

Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja

|

A négyszeres Grammy-díjas énekes- és színésznő 73 éves volt.

Hirdetés

Olivia Newton-John neve valószínűleg szinte mindenkinek a Randal Kleiser rendezésében 1978-ban bemutatott musical, vagyis a Grease kapcsán ugrik be (talán még a '80-as Xanadu is derenghet egyeseknek). Kleiser filmjében egy Sandy Olsson nevű ausztrál diáklányt alakított, cseppet sem mellékesen John Travolta Danny Zukója társaságában.

Newton-John a színészkedés mellett zenéléssel is foglalkozott, ő volt a 70-es évek legsikeresebb angol nyelvű énekesnője. 1970-től napjainkig több tucat lemeze jelent meg, valamint más előadók albumain is gyakran közreműködött. Gyerekkönyvet, szakácskönyvet és önéletrajzi kötetet is írt, utóbbi képregényes formában is megjelent. Összesen négyszer jutalmazták munkásságát Grammy-díjjal: 1973-ban, '74-ben kétszer, végezetül pedig 1982-ben is.

Hirdetés

Tavaly októberben tudtam meg a nyilvánosság, hogy Olivia Newton-John immáron harmadszorra indul harcba a mellrák ellen. Ezúttal azonban nem tudott felülkerekedni rajta. A CNN beszámolója alapján ma reggel dél-kaliforniai otthonában, családja és barátai körében hunyt el. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)