Hirdetés

Elhunyt Paul Ritter, a Csernobil sorozat sztárja

|

A "Nem jó, de nem is tragikus" szállóigével híressé vált színész mindössze 54 éves volt.

Hirdetés

Paul Ritter 1967-ben született, Angliában, méghozzá március 5-én. A színész pályafutása során számos színdarabban szerepelt (többek között a patinás Royal National Theatre-ben is), de filmes munkássága jelentősebb.

Többek között olyan alkotásokban láthattuk, mint a Quantum csendje, a Harry Potter és a félvér herceg, valamint a Hannibál ébredése, míg szériák tekintetében a Manchester sötét oldalán, a Resistance, a Cold Feet, a Belgravia és a Péntek esti vacsora című sorozatokban is játszott. 

Hirdetés

A legismertebb szerepe mégis az HBO minisorozatához, a Csernobilhoz köthető, ahol Anatoly Dyatlov megformálójaként emlékezetes alakítást nyújtott, a karaktert azóta is rendszeresen idézzük. Ritter pályafutása azonban sajnálatos módon véget ért: 54 éves korában békésen távozott az élők sorából.

Ügynöke a The Guardiannek nyilatkozva erősítette meg, hogy a halál oka agytumor volt. Paul Rittert a kollégái, rokonai és rajongói mellett felesége és két fia gyászolja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)