Hirdetés

Elhunyt R. Lee Ermey, Hollywood legkeményebb őrmestere

|

A színész, akitől gyakran rettegtek a kollégák 74 éves volt.

Hirdetés

Vannak szerepek, amiket nem könnyű hitelesen játszani. A szigorú kiképzőőrmester, aki kegyetlenül megszivatja a kadétokat, miközben a lehető legválasztékosabban küldi el őket melegebb éghajlatra épp ilyen. Nem véletlen, hogy R. Lee Ermey annyiszor bukkant fel ebben a szerepben.

Hirdetés

Legismertebb alakítása egyértelműen Stanley Kubric Acéllövedékének (Full Metal Jacket) kiképzőőrmestere, de ő szinkronizálta a bakát a Toy Story mindhárom részében. Előbbihez egyébként csak tanácsadónak kérték fel, de Kubricknak annyira megtetszett Ermey stílusa (aki egyébként 17 éves korától szolgált a seregben, volt Vietnamban, majd kiképzőőrmersterként volt a tengerészgyalogságnál), hogy felkérte a legendás szerepre, amiért aztán Golden Globe-ra is jelölték. Szövegkönyvet sem írtak neki, az volt az egyik egyetlen szerep, amit Kubrick felügyelete alatt teljes improvizációval tolhatott végig valaki.

Közel 60 tévés és filmes szerepben bukkant fel az évek során, az utóbbi években már inkább csak szinkronhangként, például a The Simpsonsban, a Family Guy-ban, vagy épp a Call of Duty: Ghostsban. A színész halálhírét ügynöke erősítette meg. A 74 éves Ermey tüdőgyulladást kapott, komplikációk léptek fel, ez okozta a halálát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)