Hirdetés

Elhunyt Robbie Coltrane, a Harry Potter-filmek Rubeus Hagridja

|

A Bond-filmekben és tévésorozatokban is megfordult skót színész 72 éves volt.

Hirdetés

A legtöbben minden bizonnyal a J. K. Rowling könyvei alapján készült Harry Potter-filmsorozatból ismerhetik Robbie Coltrane-t, aki Fort Valley Király Kórházban hunyt el a skóciai Larbertben. Ügynöke, Belinda Writht nem hozta nyilvánosságra a halál okát, mindössze annyit lehet tudni, hogy az 1950-ben született színész, kinek valódi neve Anthony Robert McMillan, kórházi kezelés alatt állt.

Ugyanebben a közleményben Coltrane testvére, Annie Rae, gyermekei és exneje, Rhona Gemmel is köszönetüket fejezte ki a kórház személyzetének a gondoskodásért, amiben a színészt részesített, valamint a diszkréciójukért - írja a BBC.

Hirdetés

Coltrane sok más film mellett olyan produkciókban szerepelt négy évtizedes pályafutása során, mint az 1980-as Flash Gordon, az 1983-as Krull, az 1990-es Apócák a Pácban, az 1995-ös Aranyszem, az 1999-es A világ nem elég, a 2001-es A pokolból, de szó szerint és átvitt értelemben is minden korábbi és későbbi alakítása fölé tornyosul a félóriás Rubeus Hagrid szerepe, az egyik legrokonszenvesebb karakteré a Harry Potter-filmekből.

Színésztársa Daniel Radcliffe közleményben idézte fel a közös munkával töltött évek emlékeit:

"Robbie volt az egyik legviccesebb ember, akivel találkoztam, tett róla, hogy gyerekként mindig legyen miért nevetnünk a felvételek helyszínén. Különösen jó érzés visszagondolni arra, amikor a Harry Potter és az azkabani fogoly forgatásán Hagrid kunyhójába húzódtunk egy órákig tartó zivatar elől, történetekkel és viccekkel szórakoztatta a társaságot. Szerencsés vagyok, amiért találkozhattam és együtt dolgozhattam vele, és elszomorít a távozása. Hihetetlen színész és kedves ember volt."

J. K. Rowling a Twitteren méltatta Coltrane-t.

"Nem ismerek senkit, aki csak megközelítőleg hasonlítana hozzá. Elképesztő tehetség volt, egyedülálló, s több mint szerencsés vagyok, hogy ismerhettem, dolgozhattam és sokat nevethettem vele. Szeretetemet és legmélyebb részvétemet küldöm a családjának, mindenek előtt a gyermekeinek."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)