Hirdetés

Elhunyt Szélyes Imre, Optimus fővezér magyar hangja

|

A Jászai Mari-díjas színművész és rendező 79 éves volt.

Hirdetés

Szörnyű belegondolni, hogy rövid időn belül több nagy hazai művészt is elveszítettünk, elég csak a Charles Dance-t is megszólaltató Dunai Tamás vagy a pár napja elhunyt Cs. Németh Lajosra gondolni, akinek sokat köszönhettek a Harry Potter és a Dragon Ball rajongók is.

Most újabb veterán színész távozott, a Jászai Mari-díjas Szélyes Imre 79 éves korában halt meg. De gazdag öröksége velünk marad, amely kiterjed a színházra, a mozira és a szinkronszakmára is. 

Hirdetés

Szélyes Imre Marosvásárhelyen született, 1982-ben települt át Magyarországra és csatlakozott a kecskeméti Katona József Színházhoz, ezt követően pedig számos hazai teátrumnál dolgozott rövidebb-hosszabb ideig. Számos szereppel büszkélkedhetett, rendezett, és a Nemzeti Színiakadémián, valamint a Pesti Magyar Színiakadémián keresztül tanított is. 

A színház mellett játszott tévéfilmekben és mozifilmekben (Kincsem, Magyar Passió) is, de ennél sokkal jelentősebb a szinkron területén végzett munkássága, az Internetes Szinkron Adatbázis szerint több mint 500 projekt fűződik a nevéhez, és olyan külföldi kollégáit szólaltatta meg pályafutása során, mint Sam Elliott, Lance Henriksen, James Cromwell és Christopher Lee.

A legtöbbeknek valószínűleg a Transformers franchise kapcsán ugrik be az orgánuma, hiszen itthon az ő hangján szólalt meg Optimus fővezér a Transformers 2-től kezdve (az elsőben még Kristóf Tiborral hallhattuk a karaktert), de említhetnénk a Disney+ Holdlovag sorozatát (amelyben Khonshut tolmácsolta) vagy a Netfflix Sandman szériáját (amelyben Erasmus Fry-t). 

Nyugodjék békében!

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)