Hirdetés

Elhunyt Tina Turner

|

A legendás énekesnő 83 évesen, hosszú betegség után halt meg.

Hirdetés

Nyolcvanhárom éves korában meghalt Tina Turner, "a Rock 'n' Roll királynője", erősítette meg szóvivője a Sky News érdeklődésére. Az Anna Mae Bullock néven született énekesnő hosszú betegség után, svájci, Kusnachtban található otthonában vesztette életét.

Karrierje 18 éves korában, 1957-ben indult, Little Ann néven énekelt Ike Turnerrel, majd 1960-tól használta a Tina Turner nevet. A '60-as és '70-es években duóban értek el jelentős sikereket, ám miután a '70-es évek közepére Ike súlyos kokainfüggő lett, viszonyuk megromoltt, 1976-ban szétváltak.

Hirdetés

Ezt követően Tina Turner sikeres szólókarrierbe kezdett, eleinte klubokban és szállodákban lépett fel, aztán Al Green Let's Stay Togetherjének feldolgozásával, majd a What's Love Got to Do with Ittel a toplisták előkelő helyeire tört, Lionel Richie előtt lépett fel turnéján.

Amellett, hogy legendás számok fűződnek a nevéhez (mint a The Best, az I Don't Wanna Lose You, vagy a Private Dancer), színésznőként is feltűnt például a harmadik Mad Max filmben Mel Gibson mellett. 2000-ben bejelentette visszavonulását, majd 2009-ben hagyott fel szinte teljesen az énekléssel. Életéről több dokumentumfilm is készült.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)