Hirdetés

Elhunyt Urbán Andrea színész, szinkronszínész

|

A szinkronszerepek százaiban feltűnő színésznő mindössze 49 éves volt.

Hirdetés

Előként a Szinkronjunkie blog adott hírt róla a Facebookon, hogy újabb magyar színész távozott az élők sorából: Urbán Andrea 49 éves korában hunyt el.

Az 1972-es születésű színésznő a Nemzeti Színházban kezdte pályafutását, majd a Budapesti Független Színpad, a Soproni Petőfi Színház és a Budaörsi Játékszín társulatában is megfordult.

Hirdetés

A szélesebb közönség azonban elsősorban a szinkronos szerepei miatt ismerhette, hiszen olyan sorozatokhoz adta a hangját, mint a Beverly Hills 90210 (Tori Spelling/Donna Martin), a Will és Grace (Debra Messing/Grace), vagy a Deadwood (Trixie/Paula Malcolmson), de többször szinkronizálta Dina Meyert és Vanessa Pradis-t is.

 

Az iSzDb adatbázisa alapján közel 240 szinkronos szerepben hallhattuk, itt böngészhető a tekintélyes lista. Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)