Hirdetés

Elképesztő összegért kelt el egy ritka Harry Potter könyv

|

Ezzel a példány a legdrágább 20. században megjelent, kereskedelmi forgalomban is elérhető könyvvé vált.

Hirdetés

J. K. Rowling számtalan fiatal életébe szivárogtatta be Harry Potter kalandjait szerte a világon, a népszerűsége pedig aligha csökkent a franchise-nak az elmúlt időszakban, hiszen a könyveket mind megfilmesítették, illetve azóta is töretlenül tágul a Wizarding World univerzum. Reméljük, hogy hamarosan például egy szuper videojátékkal.

Az első kaland, a Harry Potter és a bölcsek köve 1997 nyarán került forgalomba, azóta pedig több kiadást is megélt és ahogy az lenni szokott, az idő múlásával komolyan felértékelődtek a korai verziók. Most ez a könyv kelt el csillagászati összegért egy árverésen.

Hirdetés

A különleges történetről a Heritage Auctions számolt be a Twitteren. Az aukción a Harry Potter és a bölcsek köve egy első kiadású, keménykötésű példányát bocsátották licitre, ami 75 ezer dollártól, azaz 24,2 millió forinttól indult. Az ár a sokszorosára dagadt, végül pedig nagyjából 152 millió forintnak megfelelő dollárért talált új gazdára a könyv.

A most elkelt példány látszólag ugyanolyan, mint bármelyik későbbi kiadás, különlegessége azonban az, hogy ez még számos olyan apró hibát rejtett, amit a későbbiekben a szerkesztés során már kirostáltak. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Jövőre is izgalmas lesz Harry Potter-rajongónak lenni. Ha minden jól megy, megérkezik a harmadik Legendás Állatok film, jöhet a Hogwarts Legacy című játék és jön a Return To Hogwarts is, melyben a főszereplők mellett több, a filmben feltűnő karakter is visszatér, hogy együtt elevenítsék fel, milyen volt hosszú éveken át együtt dolgozni a Harry Potter-filmeken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)