Hirdetés

Elmagyarázzuk a Doctor Strange az őrület multiverzumában stáblistás jeleneteit

|

Keményvonalas Marvel-rajongónak kell lennie ahhoz, hogy világos legyen, mi is történt a Doctor Strange az őrület multiverzumában stáblistája alatt.

Hirdetés

Remélem mondanunk sem kell, hogy a most következő sorok masszívan spoileresek lesznek, hiszen konkrétan le fogjuk írni, mit történt a Doctor Strange az őrület multiverzumában stáblistás jeleneteiben, ezek ráadásul szorosan kapcsolódnak magához a film cselekményéhez is.

Csak és kizárólag akkor olvassatok tehát tovább, ha ez nem zavar benneteket, vagy pedig már láttátok a filmet, és utána néztetek vissza erre a cikkre. Ma esete már lesznek premier előtti vetítések, a Doctor Strange az őrület multiverzumában pedig tényleg egy kifejezetten jó mozi lett, bátran ajánlani tudjuk nektek. 

Hirdetés

Most viszont csapjunk bele gyorsan, mert két stáblistás jelenetet is részletesen el kell magyaráznunk. Foglalkozzunk előbb a rövidebb, mókás kikacsintással: a filmben szerepel Bruce Campbell is (Sam Raimi kétlábon járó kabalája), aki egy alternatív univerzumban árul egy helyi csemegét, egészen pontosan pizzagolyókat.

A golyóárus rátámad egy mustárosflakonnal Doctor Strange-re és America Chavezre, a doki pedig elvarázsolja őt. Campbell karakterének keze gyakorlatilag önálló életre kel, és elkezdi vadul püfölni gazdáját. Honnan is ismerős mindez? Természetesen az Evil Deadből. A pizzagolyóárus az egyik stáblistás jelenetben kap feloldozást, végre elmúlik a varázs, és megint ő irányítja rakoncátlanná vált végtagját. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A másik stáblistás jelenet ennél sokkal érdekesebb. A film egészen pontosan azzal zárul, hogy Doctor Strange az utcán sétálgatva, a zebra közepén rosszul lesz, ordítva a földre rogy, majd megjelenik homloka közepén egy harmadik szem. Pontosan olyan szem, mint amit az előzetesekben is látni lehetett az egyik gonosz Strange variáns homlokán. A filmben a mi dokink ettől a Strangetől szerni meg a Setétkönyv egyik változatát, amit használni is kényszerül, így hasonló pokoli erőknek teszi ki magát, mint a kötet előző birtokosa - ennek következtében jelenik meg rajta is a harmadik szem.

Magában a stáblistás jelenetben Strange megint az utcán mászkál, a semmiből azonban elé toppan Clea, akit Charlize Theron alakít - hónapokkal ezelőtt pletykálták már, hogy a színésznő ebben a szerepben fog felbukkanni, és végül tényleg igazuk lett a szivárogtatóknak. A nő figyelmezteti a doktort, hogy cselekedeteinek következményei vannak, és ezeket gyorsan helyre kéne hozni, majd egy portálon keresztül mindketten eltűnnek - Strange homlokán pedig újra előbukkan a harmadik szem. De kicsoda Clea?

A Marvel Comics füzeteiben Clea nem más, mint a sötét dimenzió ura, Dormammu testvérének a lánya (a stáblistás jelenetben is egyébként épp ebbe a dimenzióba nyit portált). Eleinte gonosz karakterként ismerhettük meg, de később Doctor Strange szövetségese, szerelme, majd felesége lesz. 

Mindezek tetejében a jelenleg futó képregényes történetszálban Strange éppenséggel halott, helyét pedig Clea vette át, most ő a legfőbb varázsló. Érdekes lesz látni, mit kezd majd vele a jövőben a Marvel Studios. Charlize Theron leszerződtetésével világos, hogy nem csak sokadrangú mellékszereplőt akarnak belőle csinálni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)