Hirdetés

Elmagyarázzuk a WandaVision mindkét stáblistás jelenetét

|

Az első Disney+-os MCU sorozat, a WandaVision végén sem hagyták ki a lehetőséget, hogy rövidke extra jelenetekkel tűzdeljék meg a stáblistát.

Hirdetés

A Marvel filmes univerzum mozijai esetében alapvetésnek számított, hogy maga a film nem a stáblista kezdetén ért teljesen véget, ekkor még nem szabadott felállni a vetítőteremben, és elindulni a mosdó felé. Extra jeleneteket rejtettek el ugyanis az alkotók a stáblistákban, melyek vicces kikacsintások voltak, vagy épp a következő nagy Marvel filmet, történetszálat vezették fel, esetleg simán trollkodtak a nézővel, mint a Pókember: Hazatérés végén Amerika Kapitány.

A WandaVision nyolcadik, utolsó előtti része végén is kaptunk egy ilyen jelenetet, de annak még nem volt túlzottan nagy jelentősége. A kilencedik, utolsó epizód viszont két nagyon fontos stáblistás jelenetsort mutatott meg nekünk. Ezeket kíséreljük meg most jobban kibontani. 

Mondanunk sem kell, hogy az alábbi sorok masszívan spoileresek lesznek a WandaVision fináléját illetően.

Hirdetés

Monica Rambeau és a világűr

Az első ilyen jelenet Monica Rambeau-ra fókuszált, aki ebben a sorozatban vált egyszerű S.W.O.R.D. ügynökből szuperhőssé (a képregényekben ugyebár egykor ő is Marvel Kapitány néven tevékenykedett, később Photon, illetve Pulsar néven futott, 2013 óta Spectrumnak hívják). A szóban forgó jelenetben egy titokzatos nő a helyi moziba hívja Monicát, ahol elvileg egy régi ismerőse szeretne beszélgetni vele. A terembe belépve pedig kiderül, hogy a hölgy nem más, mint egy alakváltó skrull. Konkrétan nem említi meg, ki az a régi barát, aki látni szeretné Monicát, de sejtelmesen felfelé mutat, jelezve ezzel, hogy találkozójuk helyszíne nem más lesz, mint a világűr. 

Itt két lehetőségünk van a barát kilétét illetően: Nick Fury és Talos. Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers (aki Monica édesanyja, Maria Rambeau legjobb barátja volt, és kiskorában Monica életében is fontos szerepet töltött be) azért esik ki, mert a skrull nő a "he" személyes névmást használja, egyértelműen egy férfira gondol. Az első valódi opció Nick Fury, akit egy űrállomáson/űrhajón láthattunk a Pókember: Idegenben végén. A második MCU-s Pókember mozi kronológiailag a WandaVision után játszódik, szóval simán lehet, hogy itt még csak tervben volt az űrbéli bázis létrehozása, és mikor Fury ott látjuk pihengetni, akkor már Monica is a fedélzeten tartózkodik. Rajta kívül pedig esetleg még a skrullokat vezető Talosra lehet gondolni, aki szintén jóban volt Monica anyjával. (Több kommentben is felmerült a Facebookon, hogy itt konkrétan elhangzik Fury neve, de a valóság csupán annyi, hogy az egyik magyar felirat készítője picit túlgondolta a dolgot, és leírt valami olyat, ami valójában nincs kimondva a jelenetben.)

A Marvel Képregényekben a S.W.O.R.D. tevékenysége kifejezetten a világűrre koncentrálódott, így logikus lenne, hogy mondjuk Monica vezetésével, és a skrullokkal szövetkezve ebbe az irányba haladjon tovább az ügynökség története. Mindezt a készülő Marvel Kapitány 2 mozifilmben, vagy a Secret Invasion tévésorozatban is kibonthatják majd részletesebben az MCU írói. 

Wanda és a gyerekek

A második jelenetben az immár teljesen Skarlát Boszorkánnyá váló Wandát nézhetjük meg, ahogy egy eldugott kis kunyhóban főz teát, majd hamar kiderül, hogy akit először láthattunk, az csak a varázslónő kivetülése volt (hasonló megoldást Doctor Strange is előszeretettel szokott használni), maga Wanda pedig levitálva olvasgatja éppen a Darkholdot. 

A Darkhold a Marvel univerzumának egyik legnagyobb hatalommal bíró, egyúttal leggonoszabb varázskönyve, nem túl biztató jel, ha valaki ezt bújja esténként elalvás előtt. Érdekes egyébként, hogy a Darkhold felbukkant már korábban az MCU-ban: láthattuk az Agents of S.H.I.E.L.D. tévésorozatban (itt végül Roberto Reyes, vagyis a Szellemlovas indult el, hogy elrejtse a könyvet egy másik dimenzióban), valamint a Runaways szériában is. Ezekben az említett sorozatokban azonban teljesen más volt a Darkhold borítója, mint a WandaVisionben.

Wanda tehát éppen a lehető legsötétebb mágiát tanulmányozza, majd meghallja gyermekei hangját. Nagyon úgy fest, hogy a srácok nem tűntek el véglegesen, Billy és Tommy lelke valahol rabságan lehet. Hasonlóképp történt a Marvel képregényekben is, ott Mephisto ragadta el a gyermekek lelkeit (gyakorlatilag visszaszerezte, mivel az ő lélekszilánkjaiból teremtették meg az ikreket), de végül csak happy end lett a sztori vége, Billy és Tommy "újjászületett" más testekben, így vált belőlük az Ifjú Bosszúállók két alapító tagja, Wiccan és Speed. 

Teljesen egyértelmű, hogy Wanda nem nyugszik bele családja, elsősorban gyermekei elvesztésébe. Mivel azt már tudjuk, hogy a varázslónő fontos szereplője lesz a Doctor Strange in the Multiverse of Madness mozinak, könnyen lehet, hogy ebben a filmben épp az ikrek lelkét kutatva kavarodik el a multiverzum más vidékeire, és az is elképzelhető, hogy ebben a mozifilmben bukkan fel majd az a Mephisto, akinek feltűnését sokan már a WandaVisionben várták. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Monica Rambeau és Wanda ikreinek képregényes múltjáról már részletesen írtunk egy külön cikkben, ezt is érdemes lehet elolvasnotok. A WandaVisionről írt kritikánkat szintén figyelmetekbe ajánljuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)