Hirdetés

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték, a fesztiválok és a koncertek szervezői sem lélegezhetnek fel

|

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy idén elmarad az összes augusztus 20-i ünnepség, amelyeket későbbi időpontban sem fognak bepótolni.

Hirdetés

A mai nap folyamán Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy 2020-ban nem tartanak meg semmiféle augusztus 20-i ünnepséget, így a hagyományos budapesti tűzijáték is teljes egészében elmaradt. 

Hirdetés

Nem fogják később sem bepótolni az ünnepségeket, az elmaradó tűzijáték bejelentése mellett pedig a miniszter arra is kitért, hogy hatályban marad a többi szigorítás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy továbbra is kötelező lesz maszkot viselni a boltokban, vendéglátóhelyeken és a tömegközlekedésen, illetve még mindig nem lehet megtartani 500 főnél nagyobb zenés rendezvényeket.

Az utóbbi tiltás augusztus 15-ig biztosan hatályban marad, esetleges meghosszabbításáról csak eztán döntenek. A legtöbb zenei fesztivált (B. My Lake, Strand, Fishing On Orfű, EFOTT, Veszprémi Utcazene Fesztivál, SZIN, Kolorádó) augusztus végére szervezték, ezek sorsa tehát egyelőre kérdéses. A miniszter hozzátette, amennyiben marad a tiltás, akkor a kormány nyitott arra, hogy támogassa valamilyen formában a zeneipart az újabb veszteségek miatt.

Újságírói kérdésre válaszul Gulyás Gergely kifejtette, nagy különbség van a focimecsek és a koncertek között (előbbiek ugyebár szabadon látogathatóak), ez a különbség pedig az alkoholfogyasztásban mutatkozik meg, amelynek hatására kevésbé tartják meg a biztonságos távolságot az emberek. A kormány július végén fog arról dönteni, hogy meg lehet-e tartani a 500 fő feletti gólyatáborokat, vagy esetleg ezeket is zenei rendezvénynek minősítik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)