Hirdetés

Először kaphat videojáték Hugo-díjat

|

A sci-fi és fantasyirodalom rangos kitüntetését 2021-ben már videojáték kategóriában is odaítélik.

Hirdetés

Számtalanszor megtapasztaltuk már, hogy interaktív jellege ellenére is rendelkezhet egy videojáték emlékezetes történettel, pazarul megírt és gondosan rétegzett karakterekkel, magvas mondanivalóval, sziporkázó dialógusokkal és furmányos cselekményvezetéssel.

A mi kis buborékunkon kívüli világban azonban sokan még mindig értetlenül állnak e mindössze néhány évtizedes múlttal bíró médium létezése előtt, emiatt is örömteli, amikor úgymond kívülállók is felfigyelnek rá és elismerik érdemeit.

Hirdetés

A sci-fi és fantasy zsánerben alkotó írók legjobban áhított szakmai kitüntetése (a hasonlóan nagy presztízsértékkel bíró Nebula mellett) a Hugo-díj, aminek nemrég ünnepelhettük első magyar nyertesét is. Ezt a rakétát formáló trófeát jövőre is odaítéli a zsűri több kategória jelöltjei közül valakinek, ám az augusztus 25-e és 29-e között megtartandó Worldcon 2021 annyiban különbözik majd a korábbiaktól, hogy videojátékot is díjazni fognak.

A rendezvényt szervező DisCon III a Twitteren jelentette be, hogy kiosztják a legjobb videojáték díját is. A World Science Fiction Society szabályzata lehetővé teszi, hogy adott évre bevezessenek egy-egy új kategóriát, mégpedig egyszeri alkalomra. Ugyanakkor a médium térhódításáról árulkodik az is, hogy az illetékes bizottság vizsgálja a lehetőségét, miként válhatnának a videojátékok állandó szereplővé.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)