Hirdetés

Előzetesek, amik ordas nagyot hazudtak nekünk

|

Olyan filmes trailereket szedtünk össze, amik nagyon csúnyán megvezették a nézőket.

Hirdetés

A filmelőzeteseknek egyértelműen az a feladatuk, hogy felkeltsék a potenciális nézők érdeklődését. A stúdiók azonban olykor (ilyen vagy olyan indokból) a hazugságoktól sem riadnak vissza az ilyen kedvcsinálók legyártásakor. Előfordult, hogy ez a hazugság igazából abszolút pozitív hatással járt, és igazából így akarták az alkotók megőrizni a bemutatóig a valódi meglepetéseket - rögvest erre lesz remek példa a gyűjtésünk legelső versenyzője is. A legtöbb esetben azonban egészen egyszerűen arról volt szó, hogy valamilyen trükkel, csúsztatással még több mozinézőt reméltek a trailerek cseles vágói. 

Egyáltalán nem könnyű feladat egy valóban jó előzetest megvágni, nehéz szűrni az információkat és nem átesni a közmondásos ló túloldalra, mint ahogy azt mondjuk a Netflix teszi, melynek a saját gyártású filmjeihez készült trailerek olyan részletesen elmesélik a teljes cselekményt, hogy ha valamelyiket megnézzük, lényegében már láttuk is elejétől a végéig a produkciót. No, ilyen a rossz trailer, és hosszan lehetne lamentálgatni azon, hogy milyen is lenne a jó, de mi most inkább maradnánk az eredeti témánknál. Következzen tehát tíz olyan filmelőzetes, ami hatalmasat hazudott.

Hirdetés

Bosszúállók: Végtelen háború

Ha átverős előzetesekről beszélünk, akkor a Bosszúállók: Végtelen háború megkerülhetetlen ékes példája ennek a műfajnak, noha ahogy azt már a bevezetőben is említettük, kivételesen nem önös érdekek miatt vezettek félre bennünket. A szó legszorosabb értelmében vett hazugságról van itt szó, olyan jelenetek és olyan csapatfelállások látszottak a trailerben, amik egyáltalán nem történetek meg a filmben, elég csak a többiek mellett csatába induló Hulkra gondolni a vakandai rohamnál - a filmben ugyebár épp az volt a probléma, hogy Banner képtelen volt átalakulni zöld melák alteregójává, ezért is viselte a Hulkbuster páncélzatot ebben a harcban. Ugyancsak kamu volt az, hogy Thanosnak csupán két végtelen kő van a birtokában a Titánon játszódó jelenetekben, igazából addigra már négy követ megszerzett.

A Föld után

Will Smith rajongói nagyon örülhettek, amikor megpillantották A Föld után című film előzetesét, melyet elejétől a végéig a színész narrált. A trailer arra engedett következtetni, hogy egy igazán ütős és látványos sci-fi kalandot kapunk, melyben Will Smith oldalán felbukkan majd fia, Jaden Smith is. A valóság azonban az volt, hogy az idősebb Smith a film legelején eltörte a lábát és szinte az egész cselekmény alatt az űrhajóban maradt, a mozi valódi főszerepét igazából Jaden játszotta. Ez volt egyébként A boldogság nyomában után a második olyan film, amiben Will Smith együtt szerepelt a fiával, de míg a 2006-os dráma Oscar-jelölésig jutott és tényleg remek lett, A Föld utánra kifejezetten pocsék filmként emlékezünk a rendező, M. Night Shyamalan azon korszakából, amit jobb lenne örökre elfelejteni. 

Magic Mike

Nem hazudott látványosan nagyot, de azért sokakat félrevihetett az első, 2012-es Magic Mike előzetes. A trailer alapján senki sem mondta volna meg, hogy maga Steven Soderbergh rendezte ezt a filmet, hiszen a kedvcsináló szinte végig csak a táncjelenetekre koncentrált, így egy könnyed, súlytalan vígjátékot ígért azoknak, akik közel két órán át akarták nézni a félmeztelen Channing Tatumot és Matthew McConaughey-et. A valóság azonban az, hogy a Magic Mike kapott egy elég mély történetet is, és egyáltalán nem a vetkőzésen volt a hangsúly. Sőt, az összes táncikálás kimerült nagyjából 5-10 percben, míg a 111 perces játékidő nagyjában inkább a történetmesélésen volt a hangsúly.

Spring Breakers - Csajok szabadon 

A Magic Mike előzeteséhez hasonlóan a Spring Breakers - Csajok szabadon kapcsán kiadott trailer is százszázalékosan a külsőségekre épített, ezen felül elsősorban James Franco végtelenül harsány karakterére koncentrált. Fejvakargatva jöhettek ki aztán a moziból azok, akik csak színpompás bikinikre és egymáshoz dörgölőzve vonagló hölgyekre számítottak, a Spring Breakers ugyanis jóval többről szólt, mint aminek elsőre mutatta magát, sőt azt sem túlzás állítani, hogy művészfilmi mélységekbe is elmerészkedett a produkció. 

Ház az erdő mélyén

A Ház az erdő mélyén esetében örülhetünk, hogy az előzetes átvert minket, mert végül sokkal többet, sokkal egyedibbet kaptunk annál, mint amit a trailer eredetileg ígért. Az előzetes alapján ugyanis mérget lehetett volna venni arra, hogy megint csak egy sokadik tucathorrort kapunk, ami most épp (kapaszkodjatok meg jól), egy erdőmélyi házikóban játszódik, de teljesen bizonyos, hogy ennél több eredetiséget nem tud felmutatni. Az a helyzet, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna, mivel a Ház az erdő mélyén óriási csavarokat tartogat. Gondosan ügyelve arra az esetre, ha esetleg még nem láttátok volna a filmet, ezeket a fordulatokat mi most nem fogjuk elspoilerezni, de csak biztatni tudunk benneteket arra, hogy ha alapvetően szeretitek a horrorműfajt, akkor mindenképpen nézzétek meg, nagyon jól fogtok szórakozni, és valami olyat láthattok, ami tényleg teljesen egyedi, különles.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Godzilla

2014 környékén gyakorlatilag a csapból is Bryan Cranston neve folyt, hiszen nemrég ért véget az elképesztően népszerű Breaking Bad - Totál szívás című sorozata. Épp ezért tűnhetett jó ötletnek az, ha teljesen rá húzzák fel az első Godzilla film előzetesét, noha igazából csak a film legelején szerepelt. Azok is csalódtak egy elég szépet, akik arra számítottak, hogy hatalmas Godzilla zúzást láthatnak majd a picivel több mint két órás filmben, mivel az óriásgyík egészen minimális játékidőt kapott. Később, a Godzilla II. - A szörnyek királya és a Godzilla Kong ellen esetében persze már jóval többet szerepelt a titán. Jövőre pedig jön a legújabb rész, a 2024 márciusában érkező Godzilla x Kong: The New Empire.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag

A 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag előzetese azt ígérte, amit végül csak a James Gunn által rendezett 2021-es folytatástól kaptunk meg. Hiába sugallta ugyanis az első film kedvcsinálója azt, hogy egy már-már marvelesen humoros, színes-szagos, vibráló mozit kapunk a hervasztó DC-s komorkodás után, igazából a humor minimális volt, a tónus pedig maradt a szokásos sötét tartományban. Ennél is nagyobb átverés volt azonban az, hogy a filmben a Jared Leto által alakított Jokert sokadrangú mellékszereplővé degradálták, noha az előzetesből azt lehetett hinni, hogy ennél sokkal prominensebb szereplője lesz a sztorinak. Nos, nem lett. 

Herkules

Dwayne Johnson 2014-es Herkules mozija az előzetesek alapján egy klasszikus mitológiai történetnek tűnt, melyből megismerhetjük a legendás hellén hős történetét, a félistenét, Zeusz fiáét, aki válogatott próbatételekben bizonyította rátermettségét. Az trailerben látott akció nagyját viszont már a film első perceiben lezavarták, a próbatételeken is túl voltunk, és egyáltalán nem a mítoszok Herkulesének eredettörténetét kaptuk meg, hanem egy valóban nagyon erős, de hétköznapi harcos sztoriját. Nagyon nem erre számítottak a nézők, mikor látták az első kedvcsinálókat. A film egyébként Steve Moore képregénye alapján készült, aki nem is akarta, hogy felkerüljön a neve a stáblistára, miután rájött, hogy egyáltalán nem szólhat bele a produkcióba. Moore végül 2014 márciusában meghalt, és halála után a stúdió mégis nevesítette őt a stáblistán. 

Vasember 3.

A Vasember 3 említésével a film legnagyobb és legmegosztóbb csavarját fogjuk ellőni, de egy 10 éves MCU-s mozi esetén talán ez nem akkora vétek, aki látni akarta, az ezer éve megnézte már. Az egész előzetes úgy épült fel, hogy teljesen biztosra vegyük, Tony Star ellenfele ezúttal az a Mandarin lesz, akit Ben Kingsley alakít. Kiderült azonban, hogy ő igazából csak egy brit színész, egy bizonyos Trevor Slattery, aki csupán eljátszotta, hogy ő a Tíz Gyűrű nevű terrorszervezet első embere, a valódi antagonista pedig nem más, mint Guy Pearce karaktere, Aldrich Killian. Az igazi Mandarin persze aztán jóval később, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című moziban ténylegesen bemutatkozott, ebben Tony Leung alakította őt.

Kenguru Jack

A 2003-as Kenguru Jack esetében nagyrészt a trailer is azért hazudott, amiért az egész filmet át kellett koncepcionálni az utolsó pillanatban. Eredetileg ugyanis egy jóval komolyabb, sötétebb vígjátékot terveztek az alkotók, és csak menet közben döntöttek úgy, hogy eltolják inkább családbarát irányba az egész filmet némi vágással és CGI-jal. Az előzetes és a mozi egész marketingkampányának főszereplője, maga a kenguru igazából alig szerepel a filmben, és bizony egyáltalán nem tud beszélni, énekelni pedig főleg nem. Egészen pontosan egy hallucináció során szólal csak meg a moziban. Bármennyire is kellemetlen ez az egész, a terv működött, és a Kenguru Jack szépen nyitott, a családok jegyet váltottak rá. Persze a siker nem tartott ki sokáig, de azért a premierkor így is a bevételi toplista első helyére tolták a filmet, és ehhez nem kellett mást tenni, mint simán a nézők szemébe hazudni. Sajnos tényleg ennyire egyszerű az egész.

Titeket melyik filmes előzetes vert át eddig a leginkább? És melyiket tartjátok a most felsoroltak közül a legböszmébb hazugságnak? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)