Hirdetés

Előzménysorozatot kap a Péntek 13 franchise

|

A jogi csatározások után a Hannibal sorozat írója segít feltámasztani a Péntek 13 szériát.

Hirdetés

Október elején számoltunk be róla, hogy fontos mérföldkőhöz érkezett a Péntek 13 franchise, ugyanis a film eredeti forgatókönyvírója, Victor Miller évek óta jogi csatát vívott a jogokért Sean S. Cunningham producerrel, és a bíróság ismételten Miller javára döntött.

Bár Cunningham még kellemetlenkedhet, azonban a helyzet egyértelmű, és így végre feltámadhat minden idők egyik legmeghatározóbb horrorszériája - már azt is tudjuk, hogy milyen módon. 

Hirdetés

A Peacock ugyanis berendelt egy Péntek 13 előzménysorozatot: a Crystal Lake az A24-nak köszönhetően, Bryan Fullerrel (Amerikai istenek, Hannibal) az élen valósul meg és feltehetően az 1980-as első film előtti időkbe repít minket vissza a franchise ikonikus helyszínére, a New Jersey-i Crystal Lake kempingbe. Fuller nagyon izgatott a projekt miatt, a következőket nyilatkozta:

"10 éves koromban fedeztem fel a Péntek 13-at a Famous Monsters magazin oldalain, és azóta is ez a történet foglalkoztat. Ha horrorról van szó, az A24 magasra teszi a lécet és feszegeti a határokat, és nagyon örülök, hogy az ő zászlajuk alatt fedezhetem fel a Crystal Lake táborhelyét.".

A sorozatról egyelőre nem derült ki több részlet, de a széria első részéből már lehet következtetni, hogy miről szólhat: annak elején ugyanis 1958-ban járva fiatalok ülnek a tábortűz körül, amikor két tábori felügyelő otthagyja őket, hogy együtt legyenek egy faházban, csakhogy váratlanul megölik őket - ezt követően pedig két évtizedet ugrunk a sztoriban, amikor a hosszú ideig tartó bezárás után már újranyitott a tábor, szóval bőven van lehetőség mesélni az akkori eset előzményeiről és a közvetlen következményeiről is, középpontban az ifjú Jasonnal és édesanyjával, Pamelával. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


2017-ben egyébként jelent meg egy játékváltozat, a Friday the 13th: The Game, amely az aszimmetrikus horrorok kategóriájában indulva lehetővé tette, hogy a játékosok túlélőket alakítsanak vagy átvegyék az irányítást akár Jason Voorhees felett is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)