Hirdetés

Elstartolt a Csillagok háborúja új korszaka, itt a Star Wars: The High Republic launch trailer

|

A mai napon megjelent az Egyesült Államokban az első két Star Wars: The High Republic könyv, melyeket holnap egy Marvel képregény követ.

Hirdetés

Eredetileg már tavaly ősszel el kellett volna indulni a Star Wars: The High Republic történetfolyamnak, de a koronavírusjárvány közbe szólt, így halasztani kellett a startot. Most viszont véget ért a várakozás, a mai napon ugyanis megjelent angolul a Köztársaság Fénykora éra első két regénye, a Charles Soule által írt Light of the Jedi és a fiatalabb olvasókat megcélzó, Justina Ireland által szerzett A Test of Courage.

Ugyancsak ma érkezett meg a legfiatalabbaknak szánt, mindössze 24 oldalas történet, a The Great Jedi Rescue, melyért Cavan Scott felelt. Holnap sem maradunk friss megjelenés nélkül, szerdán érkezik ugyanis a Marvel-féle The High Republic képregénysorozat legelső füzete - itt Cavan Scott az író, Ario Anindito pedig a rajzoló. 

Hirdetés

A hivatalos Star Wars oldalon kaptunk egy kvázi menetrendet is: a most érkező kiadványok a Light of the Jedi névre keresztelt első fázis részét képezik, a későbbiekben pedig Quest of the Jedi és Trials of the Jedi névvel érkezik majd a két további fázis, ezekből áll össze a kiadványokon és műfajokon átívelő grandiózus történet. Minderről egy közel egyórás panelbeszélgetésben meséltek a Lucasfilm illetékesei. 

A következő nagy Star Wars: The High Republic  regény, a Cavan Scott által írt The Rising Storm június 29-én fog megjelenni, február 2-án várható Claudia Graytől az Into the Dark ifjúsági regény, július 27-én pedig Justina Irelandtől az Out of the Shadows, utóbbi úgyszintén egy  young-adult kötet lesz. Nem szabad elfeledkezni az  Race to Crashpoint Towerről sem, a kicsiknek készülő kötetet Daniel José Older szállítja majd június 29-én. A fentebb említett Marvel képregénysorozat mellett az IDW Publishing is kiad majd a korszakban játszódó képregényeket, ez a fiataloknak készülő Star Wars: The High Republic Adventures sorozat lesz, mely február 21-én indul el. 

Egyelőre pontos megjelenési dátumot nem kapott, de The Monster of Temple Peak címmel Cavan Scott egy graphic novelt is szállítani fog, sőt még maga is érkezik a Viz Media kiadásában, ez a The Edge of Balance címet viseli, Shima Shinya és Justina Ireland fogják írni a sztorit.

A kétszáz évvel a Baljós árnyak előtt játszódó Star Wars: The High Republic tehát hosszú várakozás után végre tényleg elindult, ennek kapcsán pedig egy launch trailer is érkezet, melyet nálunk természetesen magyar felirattal nézhettek meg:

A magyar kiadásért felelős Szukits egyébként 2021-ben rögtön négy kötettel szeretne jelentkezni: három regény (Light of the Jedi, Into the Dark, The Rising Storm) és a Cavan Scott-féle Marvel képregények első gyűjteményes kiadványának piacra dobását tervezik. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)