Hirdetés

Eredetileg egészen más lezárást kapott volna az Amazon: Ügyvéd MCU-sorozat

|

Maga Kevin Feige biztatta arra az Amazon: Ügyvéd széria vezető íróját, Jessica Gaót, hogy engedje el teljesen a megszokott Marvel kliséket.

Hirdetés

A Marvel filmes univerzum történetének leginkább meta és kétségtelenül legönkritikusabb lezárását kapta meg a nemrég befejezett Amazon: Ügyvéd széria. Gyorsan fussuk át, mit is láttunk (így nyilván spoilerek következnek): már-már épp kibontakozott a Marvel filmek és sorozatok megszokott befejezése, vagyis felfedte magát a kötelező főgonosz, és összegyűltek egy nagy bunyóra a főbb karakterek, mikor Amazon úgy döntött, elege van az egészből. Fogta magát, kimászott a Disney+ streamingplatform műsorválasztó felületére, és innen egyenesen a Marvel Studios főhadiszállására utazott.

Itt pedig megkereste a K.E.V.I.N. nevezetű robotot, aki az egész MCU formálásáért felel - ő értelemszerűen egy elég egyértelmű utalás a Marvel filmes világának atyjára, Kevin Feige-ra. Amazon és a robot megtárgyalják, hogyan változhatna meg a befejezés, a néző pedig eközben perceken át pislog. Nos, épp Kevin Feige-n múlott az, hogy ez az egész meta poén összejöhetett.

Hirdetés

A sorozat írója, Jessica Gao ugyanis elmesélte, hogy egy klasszikus lezárást akart a sorozatnak, Kevin Feige viszont egyszerűen megkérdezte tőle: "Miért?". Feige emlékeztette az írónőt arra, senki sem kérte tőle, hogy egy megszokott befejezést írjon, és nem is kell egy ilyen finálén agyalnia, mivel az Amazon teljesen más, mint az eddigi összes Marvel produktum, és a széria végének is merőben másnak kell lennie.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Gao tehát szabadjára engedte a fantáziáját, így született meg végül az az utolsó epizód, amit nemrég mi is láthattunk. Gyakorlatilag minden megváltozott ahhoz képest, ami még a Feige-val való beszélgetése előtt a fejében volt. Az ihletet egyébként a John Byrne-féle Sensational She-Hulk képregények adták, melyekben Amazon gyakorlatilag saját képregényének oldalait szaggatta szét, és ugyanúgy vitába szállt a füzet szerzőivel, mint ahogy a sorozatban a K.E.V.I.N. robottal.

Ha még nem láttátok az Amazon sorozatról készült kritikánkat, itt tudjátok bepótolni:

Nektek bejött, hogy ennyire rendhagyó befejezést kapott az Amazon: Ügyvéd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)