Hirdetés

Eredetileg filmtrilógiának tervezték az Obi-Wan Kenobi sorozatot

|

Az Obi-Wan Kenobi írója betekintést engedett a Disney+-os sorozat előkészületeinek korai időszakába.

Hirdetés

Hatalmas, talán a vártnál is nagyobb sikert aratott a Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozat, ami a Disney+ kínálatából érhető el, ráadásul ettől a hónaptól kezdve már Magyarországról is. Rendezője, Deborah Chow tökéletes érzékkel nyúlt hozzá a nosztalgikus témához, a sorozat egyik írója azonban most elárulta, korábban nagyon más formában akartak mesélni Obi-Wan Kenobi kalandjairól.

Hirdetés

A The Directnek adott interjújában Stuart Beattie elárulta, hogy amikor előállt a Lucasfilmnek az Obi-Wan Kenobi sztorijával, még három különálló történetről volt szó, amelyek egy-egy saját filmet kaptak volna.

"Amikor az Obi-Wan-történetemet felajánlottam a Lucasfilmnek, azt mondtam: Igazából három történet van itt. Három különböző fejlődésen kell keresztülmennie a figurának, hogy Obi-Wanból Ben legyen."

Természetesen nem hagyta veszni a feldobott labdát, abba is beavatott bennünket, hogy mi volt az elképzelés három egész estés filmhez.

"Az első film a showműsor lett volna, add át magad az erő akaratának, érvényesítsd az akaratod, add meg magad az akaratodnak, végül hagyd békén a gyereket. A második film arra koncentrált volna, hogy hol végzi Kenobi. Az egyik, ha nem a legerősebb pillanat Obi-Wan történetében, mikor feláldozza magát az Egy új reményben. Hatalmas pillanat, olyan, amitől sírva fakadunk. Viszont gondoljunk bele, ez nagyon hamar történt, csak úgy odamenni, harcolni valakivel, látni Luke-ot, aztán csak úgy dönteni: »Oké, akkor most meghalok«. Ehhez azonban előbb el kell fogadni azt, ami történni fog. [...] Ez egyike azoknak az egyetemes dolgoknak, amelyekkel mindannyian küzdünk, hogy megbékéljünk saját halandóságunkkal. Szóval ez volt számomra a fejlődés második lépése, hogy Obi-Wannak meg kell békélnie a saját halandóságával, akár egy jóslatban, vagy amikor Qui-Gon azt mondja neki: »Eljön az a pillanat, amikor fel kell áldoznod magad a jóért.«"

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ugyan az Obi-Wan Kenomi alkotói mind azt mondták, hogy a sorozatot úgy tervezték, hogy egy lezárt történet legyen, a vége mégis több lehetőséget is nyitva hagyott a folytatásra. Azt már eddig is tudtuk, hogy Ewan McGregor és Hayden Christensen is a folytatásban reménykednek, most pedig Beattie is hozzátette, szívesen véghez vinné a fentebb leírt evolúciót a sorozatban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)