Hirdetés

Eredetileg sokkal, de sokkal sötétebb lett volna a Die Hard 3 vége

|

Mutatjuk a jelenetet, amely önmagában csodálatos, de nagyon kilógott volna a filmből.

Hirdetés

Bármennyi viszontagságon is megy át az álllandóan izzadság- és vérfoltos atlétában kúszó-mászó John McClane, azért valahogy mindig ő keveredik ki győztesként a Die Hard-filmek végén. Ma ez már egyértelmű, de nem mindig volt az. Az afázia miatt visszavonult Bruce Willis (aki a pletykákkal ellentétben nem adta el az arcát deepfake-alapanyagnak) volt az első sérülékeny akcióhős az 1986-os klasszikusban: nem rettenthetetlen gyilkológépként szállt szembe Hans Gruber terroristacsapatával, hanem halandó emberként, akin igenis fog a golyó, esés, üvegszilánk és amúgy éppen depressziós a közelgő válása miatt.

Hirdetés

Emlékezetes, hogy a harmadik részben egy hőhullám közepén, New Yorkban kellett Hans szadista testvére, Simon Gruber (Jeremy Irons) feladványait megoldania, míg végül egy pisztollyal felrobbantotta a menekülő aranytolvajok helikopterét. (Bocsánt a spoilerért, de mégiscsak egy 1995-ös filmről beszélünk.) Egy most kikerült felvétel azonban megmutatja, hogy sokkal sötétebb és baljósabb vége is lehetett volna John McTiernan klasszikusának.

Az eredeti történet szerint ugyanis Simonék meglógnak, az FBI pedig McClane-t is gyanúsítja, hogy segítette őket. Kirúgják, ám ő hónapok alatt levadássza Simont és egy szadista oroszrulettbe bonyolódik vele.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Egy kiszuperált kínai rakétavetőt használ pisztoly helyett, amiről eltávolította az irányzékot, azaz nem tudni, merre lő majd.

Nem is maga a csavar az érdekes, hanem az, hogy Bruce Willis egy cinikus, erőszakos és mindenre elszánt John McClane-t mutat nekünk, aki sehogy sem illik a filmsorozatba. Elég furcsa lett volna ez a befejezés, és ha így hagyják, talán folytatás sem készült volna, vagy ha igen, egész másmilyen lenne. (Aminek mondjuk pont nagyon örülnénk, tekintve, hogy a negyedik és az ötödik rész szégyent hozott az elődökre.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)