Hirdetés

Eszelősen sok pénzt kell összeszednie az Avatar 2-nek ahhoz, hogy ne legyen bukás

|

James Cameron elárulta, mit kell teljesítenie az Avatar: A víz útjának ahhoz, hogy a stúdió sikerként tekintsen rá. Nem lesz egyszerű.

Hirdetés

Még mindig alig akarjuk elhinni, hogy az év vége előtt megérkezik a mozikba a 2009-es Avatar azóta várt folytatása, pedig már az utolsó trailer is megérkezett, szóval nagyon úgy tűnik, hogy nem kell megcsípnünk magunkat, tényleg nem álmodunk. Az viszont már más kérdés, hogy ekkora kihagyás után mennyire lesz vevő a közönség a második részre, amely elképesztő látvánnyal és valószínűleg ismét a létező legminőségibb 3D-vel ellátva várja majd az érdeklődőket világszerte a mozikban.

Az Avatar: A víz útján múlik a franchise jövője, James Cameron szerint ugyanis a nézők dönthetnek úgyis a pénztárcájukkal, hogy nem kérnek többet a na'vikból, ebben az esetben befellegzett a további folytatásoknak, de akár az is előfordulhat, hogy csak a 2024-re tervezett Avatar 3 jön össze, az Avatar negyedik és ötödik részére már nem lesz kíváncsi a publikum. 

Hirdetés

De hogy pontosan mennyi minden múlik az Avatar 2-n, azt Cameron a GQ-nak adott interjújában hangsúlyozta ki. Ebből kiderült, hogy az A víz útja "kurva drága volt", és "a filmtörténelem legrosszabb üzlete" lehet, ugyanis minden idők harmadik vagy negyedik legtöbb bevételt hozó filmjévé kell válnia ahhoz, hogy nullszaldós legyen. Ez a küszöb, vagyis ha ezt nem éri el, akkor veszteséges lesz. Szerencsére James Cameronról van szó, aki a kasszasikerek toplistájának dobogóján két filmmel is szerepel: az első helyen ugyanis a legelső Avatar áll 2,9 milliárd dollárral, a harmadikon pedig a Titanic 2,2 milliárddal (a második a Bosszúállók: Végjáték 2,7 milliárddal). 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A negyedik helyen a Star Wars: Az ébredő Erő trónol 2,07 milliárd dollárral, ezt kell elcsípnie tehát a nálunk december 15-én debütáló Avatar: A víz útjának ahhoz, hogy a 20th Century Studios ne legyen bosszús, és legyen az Avatar franchise-nak jövője. A jegyelővétel már megindult, ti be fogtok ülni rá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)