Hirdetés

Évek után visszatért a Marvel Ultimate univerzum

|

A Venom képregénysorozat 26. számában láthattuk újra az egykor teljesen elpusztított képregényes univerzumot, amely a Marvel Comics egyik fontos pillére volt a 2000-es években.

Hirdetés

A Marvel képregényekben számos alternatív univerzum létezik, illetve létezett. Közöttük az egyik legjelentősebb mindenképp az 1610-es számozást kapó Ultimate univerzum volt, amelyet 2000-ben indított el az Ultimate Spider-Man képregényes széria - ezt egy évvel később követte az Ultimate X-Men, majd 2002-ben már az Ultimates (gyakorlatilag ennek a világnak a Bosszúállók csapata), 2004-ben pedig az Ultimate Fantastic Four sorozat is elindult. Az Ultimate képregények kiadását 2015-ben szüntette be a kiadó, tehát az univerzum összesen 15 esztendőt élt meg. A Marvel füzetek nagyszabású rebootja, vagyis az All-New, All-Different Marvel brand beindításakor, a 2015-ös Secret Wars történetszál során ez a világ megsemmisült, egyes hősei, például Miles Morales pedig átkerültek a fő, 616-os számú Marvel univerzumba.

Hirdetés

A Marvel képregényekben azonban semmi sem végleges (a Spider-Men II minisorozat vége pedig már utalt is arra, hogy ismét helyreállt az Ultimate világ), így csak idő kérdése volt, hogy mikor "támasztják fel" az Ultimate univerzumot. Minderre a jelenleg is futó Venom sorozat 26. füzetében került is. Itt Eddie Brock és fia, Dylan épp menekülnek, mivel Knull, a szimbióták istene folyamatosan rémálmokkal gyötri a fiút, a páros pedig szeretné megakadályozni azt a tragikus jövőt, aki Dylan álmaiban megjelenik. Kalandjaik során eljutnak egy olyan helyre, ahol a Maker nevezetű karakterrel találkoznak - ő Reed Richards, azaz Mister Fantastic Ultimate univerzumbéli, gonosszá vált verziója. 

Makerről hamar kiderül, hogy neki is van egy saját szimbótája, illetve megjelenik Venom legújabb ellenfele, a Virus nevezetű rosszfiú, aki nagyjából úgy fest, mintha Vasembert összekevertük volna egy szimbiótával. Virus tökbombákat használ, és egy Zöld Manóéhoz hasonló röpdeszkán cikázik, de elég valószínű, hogy nem Norman Osborn lapul páncélja alatt. 

Mindenesetre a gyorsan kibontakozó harc során mindenki áthalad egy portálon, ami a jelek szerint a meglehetősen ramaty állapotban lévő 1610-es világba, az Ultimate univerzumba vezet.

Nagyjából itt véget is ér a Venom legújabb száma, szóval a következő részig várnunk kell a válaszokra, egyelőre nem lehet még tudni, mi lesz a sorsa Venomnak, Dylannek, Makernek, és persze a titokzatos Virusnak az Ultimate világban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)