Hirdetés

Everest kritika - mindenki a csúcsra tör

|

A 2 kaliber rendezőjének új filmje, az Everest talán nem jut el a klasszikusok csúcsáig, de érzelmi lavinája így is könnyen maga alá temeti nézőjét.

Hirdetés

1996-ban két csapat próbálta egyszerre bevenni az Everestet, ami többé-kevésbé sikerült is, azonban a visszaút nem éppen happy enddel zárult. Történetükből már számtalan játék- és dokumentumfilm készült (lévén egy újságíró is a csapat tagja volt), azonban ennyire ebbe a különleges világba talán még egyik se kalauzolta el a nézőket, mint Baltasar Kormákur (Csempészek, 2 Kaliber) filmje.

Nem csak azt tárja a néző elé, hogy miként zajlik egy ilyen csúcsra törés, hanem a karakterek révén bemutat egy eddig zárt, mégis végtelenül hétköznapi világot, hétköznapi emberekkel, akik más-más érdekek mentén kívánnak a világ tetejére jutni, miközben nagyszerű színészek (Jason Clarke, Josh Brolin, Jake Gyllenhaal) tálalásában beszél máskor rendkívül patetikus, ezúttal mégis teljesen természetesnek ható értékekről, mint az emberi kitartás vagy éppen feladás. És noha számos téren hollywoodi mederben folyik a történet és a figurák sem találják fel a spanyol viaszt, a lélegzetelállító látványnak és az erős színészi játéknak, valamint az élet által írt forgatókönyvnek hála az Everest érzelmi lavinája garantáltan maga alá temeti a nézőjét.

Hogy milyen lett pontosan az Everest és érdemes-e beülni rá, azt a CineStar kritikájában részletesen is elolvashatjátok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)