Hirdetés

Ez a kivágott jelenet megváltoztathatta volna, hogy láttad a Titanic gonoszát

|

A készítőknek eredetileg kicsit máshogy képzelték el a Titanic gonosza, Cal Hockley karakterét, mint ahogy a filmben végül láthattuk.

Hirdetés

Ugyan a katasztrófafilmeknek már egy ideje nincs olyan divatja, mint a műfaj fénykorában, a Titanic továbbra is a filmtörténet meghatározó klasszikusa marad, nem csak sokáig fennálló bevételi rekordja miatt. A hatalmas óceánjáró tragikus elsüllyedésével szemben viszont a film elsődleges mozgatórugója inkább a karakterek közötti dráma, Jack és Rose kibontakozó szerelme, illetve Rose jegyese, Cal Hockley efölött érzett dühe volt.

Ezt a dinamikát némileg megváltoztatta volna egy jelenet, amit a film egésze érdekében inkább kivágott James Cameron és csapata.

Hirdetés

A Billy Zane által megformált Cal karaktere igazi megkérdőjelezhetetlen gonoszként szolgál a filmben, Rose vele való házasságát eleve nagyrészt pénzügyi okokkal magyarázzál a karakterek is, Jacket hamisan vádolja lopással, később pedig a hajó süllyedése közben is undorítóan viselkedik. Amellett, hogy pisztollyal üldözi korábbi jegyesét és annak szeretőjét, egy szüleitől elsodródott gyermek apjának hazudja magát, hogy beülhessen egy mentőcsónakba, így végképp kivívva magának a közönség ellenszenvét.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az alkotók terveztek egy jelenetet, amiben viszont egy fokkal emberibb arcát láthattuk volna, a túlélőket megmentő RMS Carpathia fedélzetén. A végleges változatban rövid ideig láthatjuk, amint Rose után kutat, de egy kivágott jelenetben sokkal tovább kereste volna jegyesét annak édesanyjával együtt. Egy vöröshajú nőt megpillantva azt is láthattuk volna, hogy Cal szívéről egy nagy kő esik le, ám csalódnia kell, ugyanis nem Rose-t találta meg. Ezen a jeleneten keresztül láthattuk volna, hogy tényleg aggódott iránta, de a film lezárásának ritmusát túlságosan felborította volna ez az eseménysor, így végül kimaradt a Titanicból. Másfelől lehet, hogy a legutolsó mozzanatok között történő pálfordulás sem épp a kívánt hatást érte volna el sok nézőnél, így talán jobb is, hogy egyértelműen gonosz karakter maradt Cal Hockley.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)