Hirdetés

Ezekben hazudtak a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesei

|

Ahogy korábban nem egyszer, úgy most a Doctor Strange az őrület multiverzumában kedvcsinálóival is a bolondját járatta velünk a Marvel.

Hirdetés

Aki akarta, mostanra azért nagyjából már meg tudta nézni a mozikban a Doctor Strange az őrület multiverzumábant, amire egyébként mi is csak biztatni tudunk mindenkit, kifejezetten jól sikerült a film. Az a film, ami a Marvel Studios jó szokásához híven kismillió előzetest és tévéreklámot kapott bemutatója előtt, ezen kedvcsinálók pedig nagyon ügyesen csavargatták jobbra-balra a rajongók elképzeléseit. 

Most ugyan nem volt szó olyan szintű trükkökről, mint amiket mondjuk az utolsó Bosszúállók moziknál alkalmaztak, de azért így is sikerült az előzeteseknek átverniük a nézőket. Mi most azt szedtük össze, egészen pontosan miben is "hazudtak" idézőjelesen ezek a trailerek, teaserek és tévészpotok. Mondanunk sem kell, hogy ez az anyag masszívan spoileres lesz, erre készüljön fel mindenki már jó előre!

Hirdetés

Kapcsolat a Pókember: Nincs hazaúthoz

Gyakorlatilag szinte mindenki azt hitte, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában nagyon szorosan össze lesz kötve a Pókember: Nincs hazaúttal, hiszen a barátságos és közkedvelt Pókember legutóbbi kalandja konkrétan a multiverzum kérdéskörére lett felhúzva. A helyzet viszont az, hogy egyetlen félmondaton túl a világon semmi összeköttetés nem volt a két film között, Strange ebben a moziban egyáltalán nem azért került bajba, mert a harmadik MCU-s Pókember filmben összekutyulta a multiverzumot.

Annak tükrében egyébként ez nem nagy meglepetés, hogy az eredeti tervek szerint a Doctor Strange az őrület multiverzumában került volna először a mozikba, és a Pókember: Nincs hazaút premierje csak ezt követően vált volna esedékessé. A pandémia mindent átkavart, ehhez pedig nyilván az íróknak is igazodniuk kellett.

Kapcsolat a What If...? animációs sorozathoz

Szintén tévesnek bizonyultak azon felvetések, melyek szerint erős kötelék feszül a film és a What If...? animációs sorozat között. A Doctor Strange in the Multiverse of Madness előzeteseiben előszeretettel mutogatott gonosz Strange igazából nem az a Strange Supreme, akit a What If...?-ben megismerhettünk. Ugyancsak nem az animációs sorozatban bemutatkozott Carter Kapitányt láthattuk az Illuminati tagjaként (róluk később még szót ejtünk), hanem elég valószínű, hogy Peggy Carter egy másik változatát. 

Nem a Zombi Strange lett a főgonosz

Nem tűnt légből kapott dolognak az, hogy az előzetesekben óvatosan megvillantott Zombi Strange lehet a film egyik gonosza, vagy akár legfőbb antagonistája. Ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna, hiszen ő nem más, mint egy halott Strange variáns, Defender Strange életre keltett hullája, akit a fő Doctor Strange gyakorlatilag zsinórokon rángat egy másik univerzumból, és őt felhasználva sikerül legyőzni Wandát. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ó igen, Wanda Maximoff, vagyis a Skarlát Boszorkány is tudott meglepetéseket okozni. Az előzetesek azt sugallták, hogy a fő Marvel univerzum Wandája Strange oldalán fog állni, és esetleg együtt veszik fel a harcot a boszorkány egy gonosz változatával. Igazából azonban az elsődleges, 616-os Marvel világ Wandája volt végig a főgonosz, és ez már a Doctor Strange in the Multiverse of Madness elején kiderült.

Az Illuminati fontossága 

Lényeges átverés volt még az Illuminati, egészen pontosan az, hogy ez a titokzatos kompánia mekkora szerephez jut a filmben. Azt hihettük, hogy nagyrészt hozzájuk kapcsolódik a sztori, ehhez képes viszont nyúlfarknyi játékidőt kaptak. Jó volt persze újra látni Patrick Stewartot, mint Xavier professzor, a borzalmas Inhumans tévésorozat felé is kedves gesztus volt, hogy innen emelték át Anson Mount Fekete Villámját, illetve rajongók hada visongott, mikor először megpillanthatták John Krasinskit Mr. Fantastic, azaz Reed Richards szerepében.

A felsorolt karakterek, valamint a Lashana Lynch-féle Marvel Kapitány azonban pillanatok alatt elvéreztek Skarlát Boszorkány ellen, és ezt szó szerint kell érteni, Wanda brutálisan kivégezte őket. 

Christine Palmer eltűnése

Bár a nagy egész szempontjából nincs hatalmas jelentősége, és inkább hibának tűnik, mint tudatos döntésnek, azért nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az egyik előzetesből digitális utómunkával eltávolították Strange doki szerelmét, Christine Palmert. Mindez azért furcsa, mert szinte az összes előzetesben pontosan látszik, hogy Doctor Strange mellett ott áll egy ajtó kinyitásakor Christine Palmer és America Chavez is, a Fate alcímet viselő tévészpotban viszont leradírozták őt a képről. 

Azok, akik látták már a Doctor Strange az őrület multiverzumábant, pontosan tudják, hogy a filmben végül tényleg itt állt Christine, noha az egész jelenet egy alternatív univerzumban játszódott, és ez a Christine is ebben a világban élt, nem a 616-ös, fő Marvel univerzumban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)