Hirdetés

Ezeket a Marvel sorozatokat várjuk a legjobban és a legkevésbé

|

Eddig csak a mozitermeket uralta a Marvel filmes univerzuma, de 2021-ben már a kisképernyőt, a sorozatok világát is betámadják a szuperhősök. Összeszedtük, mely új sorozatokat várjuk a leginkább.

Hirdetés

Ha nem is fix, hogy a járvány alatt összejön a Marvel Studios mind a három 2021-re átütemezett filmjének, a Fekete Özvegynek (május 6.), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájának (július 8.) és az Örökkévalóknak (november 4.) a mozis bemutatója, másfél évnyi szünet után akkor is kezdetét veszi a Marvel Moziverzum és Kevin Feige stúdiófőnök legújabb mesterterve. 2021-től, a negyedik fázistól kezdve az MCU végképp átlépi a mozivászon határait, hogy a Disney+-szal immáron az otthoni kijelzőket is bevetve bővítse tovább amúgy sem szerény világát, minden tekintetben kompromisszumok nélkül, mintha csak picit hosszabb, tévére szánt mozifilmekben gondolkoznának.

A Disney decemberi Befektetői Napja után tizenkét szériára és egy különkiadásra duzzadt a készülő kínálat, melyből a tervek szerint hat projekt még idén debütálni fog, szóval ha minden jól megy, 2021-ben újra Marvel-túladagolást kapunk. A dózis a csöppet sem földhözragadt WandaVisionnel fog indulni január 15-én, így ennek premierjére ráhangolódva íme, a mi preferencialistánk arról, mely hivatalosan bejelentett Marvel-sorozatokra vagyunk úgy igazán rápörögve.

Hirdetés

12. I Am Groot

Jópofa próbálkozásnak tűnik ez a kvázi A galaxis őrzői spinoff, az I Am Groot című kisfilmes kollekció, melyben Bébi Groot fog pár váratlan vendégkarakterrel karöltve cukiskodni - mert hát nem valószínű, hogy ezzel a szókinccsel mély filozófiai értekezésekbe terveznek bocsátkozni. Egyezzünk meg abban, hogy ennél azért némileg izgalmasabb élet vár ránk az MCU világában.

11. Armor Wars

A Vasember után máris Don Cheadle-lel újracastingolt, az évek alatt hol fontosabb, hol marginálisabb szerepekbe szuszakolt Hadigép habár az Armor Warsszal végre egy igazán akciódús képregényfolyam adaptációjában bizonyíthat, a tény az, hogy a Stark-technológia rossz kezekbe kerüléséről szóló történet most éppenséggel Tony Stark nélkül fog kibontakozni. Persze a hagyatéka szépen átlengi majd a szériát, de beszédes, hogy tévéképernyőkre, nem pedig mozivásznakra küldik a portékát.

10. What If…?

Tervezett premier: 2021 közepe

A moziverzum eddigi kulcsmozzanatait alternatív felállásokban és karakterekkel újraálmodó animációs kísérlet az összes széria közül az egyetlen, melynél Feige szerint már el is kezdtek dolgozni a második évadon. Rajzfilmes köntösben talán nem fog úgy ütni a What If…?, mintha élőszereplős formában hozták volna tető alá (igaz, a Végjáték közepe vagy Loki készülő sorozata pont erre lenne hivatott), de ami mellette szól, az az, hogy az eredeti MCU-színészek közreműködésével készült, sőt, a néhai Chadwick Boseman is részt tudott még venni benne.

9. Ms. Marvel

Tervezett premier: 2021 vége

Jóllehet, az MCU első muszlim hőse, Kamala Khan, azaz Ms. Marvel egy színészújonc, Iman Vellani játékában fog megelevenedni a a Disney+-on, de aki a starpower miatt aggódna, az nyugtassa magát azzal, hogy a karakter a történet szerint nemhogy hatalmas rajongója Marvel Kapitánynak, de bizony a Brie Larson-féle film folytatásában is fel fog tűnni. Maga a sorozat mintha mégis visszafogottabb terveket szőne ennél - de talán pont ebben fog rejleni a bája.

8. Ironheart

Nem tudunk még túl sokat a tavaly decemberben bejelentett Ironheartról, csak azt, hogy a hazai keresztségben Vasszívként ismert hőst, polgári nevén Riri Williamst Dominique Thorne (Ha a Beale utca mesélni tudna) fogja játszani, és ahogy a képregényekben, úgy a sorozatban is az afroamerikai Ririé lesz majd Vasemberé óta a legfejlettebb vasruha. Kijelenthetjük tehát, hogy a Marvel egy, a pályáját szinte csak most kezdő színésznő személyében találta meg Robert Downey Jr. utódját? Vajon mit szól majd ehhez Tom Holland Peter Parkere?

7. Hawkeye

Tervezett premier: 2021 vége

Feige mindig is önálló mozifilmet szánt a Jeremy Renner-féle Clint Bartonnak, mígnem a Disney+ elindulásával nyilvánvalóvá vált számára, hogy Sólyomszemnek feltétlen sorozatot kell adnia. Nem is akármilyet: vélhetően a karakter 2012-2015 között futó képregényfolyamát megidéző szériában kerül át a staféta, pontosabban az íj a méltó utódhoz, Kate Bishophoz, akit a rajongók valóságos favoritja, az ŰrDongóban is látott Hailee Steinfeld fog megformálni. A tervek szerint még idén kiderül, hogy telitalálat volt-e a castingja.

6. She-Hulk

Többeket lelombozhatott, hogy a She-Hulkot végül csak félórás epizódokkal apelláló, tárgyalótermi komédiaként álmodták meg, mi viszont bíróságon is ugyanazzal a vehemenciával védjük Bruce Banner unokatestvérének, Jennifer Walters nem is annyira önálló kalandját. Elvégre főszereplőnk, az Emmy-díjas Tatiana Maslany mellett maga a Mark Ruffalo-féle Hulk, sőt, a karakter 2008-as mostohafilmjében szereplő Förtelem is tiszteletét teszi a produkcióban - az utóbbi ráadásképp ismét Tim Roth tolmácsolásában -, nem beszélve más jól ismert, de még nem leleplezett karakterekről. A védelem végzett.

A cikk még nem ért véget, a toplista a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)