Hirdetés

Ezekkel a dobásokkal készül a 2023-as évre a Warner Bros. Discovery és az HBO Max

|

Első kézből hallottuk a Warner Bros. Discovery 2023-as terveit, lesz miért előfizetni.

Hirdetés

Az HBO Magyarország meghívásának eleget téve ma nem csak a hamarosan startoló HBO Max-os The Last of Us sorozat első részét nézhettük meg, Pinczés-Pressing Ádám, a Warner Bros. Discovery hazai PR managere részletesen mesélt nekünk a 2022-es év tapasztalatairól és a 2023-ra betárazott tervekről is.

Volt is mire emlékezni, hiszen eseménydús évet tudhat maga mögött a Warner, illetve elsősorban az HBO Max. A hazánkban tavaly elindult streamingplatform ugyebár az HBO GO kvázi utódjaként jött létre, és számokban kifejezve is látványos bővülést sikerült vele elérni. Az HBO Max indulása óta 30%-kal nőtt az előfizetők száma, az operátor partnereknél pedig 40%-kal ugrott meg a regisztrációk és az aktív felhasználók száma.

Talán még ennél is szemléletesebb az, hogy régiónkban Lengyelország után hazánk áll a második helyen, HBO Max-os felhasználók tekintetében ezüstérmes lett Magyarország. Csökkent egyébként a lemorzsolódó előfizetők száma, ez is szép teljesítmény, főleg úgy, hogy a paletta folyamatosan nő, több egymással konkuráló platform közül kell választania annak, aki nem akarja a világ összes előfizetésével növelni a rezsit. De térjünk rá a konkrét tartalmakra.

Hirdetés

2022 legjei az HBO Maxon

Bár a mozikban nem durrant akkorát, mint amit a Warner elvárt volna, nem véletlenül érkeztek olyan hírek, hogy a streaming és a digitális értékesítés mégis nyereségessé tudja varázsolni a Black Adam filmet. Dwayne Johnson szuperhősfilmjére olyan sokan kíváncsiak ugyanis az HBO Maxon, hogy sikerült megtörnie a Sárkányok háza augusztus óta tartó uralmát. Érdemes külön kiemelni azt is, hogy a magyar A besúgó című sorozat három hónapig a platform legnézettebb tartalma volt, ez gyakorlatilag Trónok harca-szint.

Pinczés-Pressing Ádám bővebben mesélt A besúgó jelenlegi helyzetéről is. Elmondta, hogy természetesen nem a magyar részleg döntése volt a sikersorozat törlése az HBO Maxról, központi utasítást kellett végrehajtaniuk. Tegnap óta viszont már tudjuk, hogy húsz másik korábban már közzétett, vagy már elkészült, de még be nem mutatott európai HBO sorozattal együtt a SkyShowtime A besúgó jogait is megvásárolta. Nyilván a további tervekről most nem hangoztak el konkrétumok, de a helyzet az, hogy a SkyShowtime mostantól kezdve akár még folytatást is készíthetne a szériához - ez szerepelt az alkotók eredeti tervei között is.

Filmek terén egyébként a Dűne nyerte meg a 2022-es évet, sorozatok közül pedig nem nagy meglepetés, hogy a Sárkányok házára voltak a legtöbben kíváncsiak. Az is borítékolható volt, hogy a magyar tartalmak közül A besúgó kerül ki győztesen. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

2023-as tervek

Immár végbement a Warner Bros. és a Discovery fúziója, az így megszületett új cégóriás, a Warner Bros. Discovery pedig a 2023-as esztendőnek már friss elképzelésekkel ugrik neki. Az egyesülés következtében immár ide tagozódik be a Eurosport, ahol több más sportesemény mellett a 2023-as atlétikai világbajnokság versenyszámai is megtekinthetők lesznek. Értelemszerűen csatlakozott a programok és csatornák sorába a Discovery, az elsősorban a női nézőket megcélzó TLC, a lakásfelújítással és lakásvásárlással kapcsolatos tartalmakat kínáló HGTV, valamint a krimi műfaj szerelmeseinek szánt ID is.

Az idei év egyik legnagyobb dobására már nem is kell vészesen sokat várni, január 16-án indul a The Last of Us tévésorozat, melynek részeit már a premier napján magyar szinkronnal nézhetik az HBO Max előfizetői.

Érkezik továbbá a Perry Mason sorozat második évada, valamint White House Plumbers címmel egy a Watergate-botrányhoz kapcsolódó sorozat, ami Egil Krogh és Matthew Krogh 2007-es Integrity című könyve alapján készült. Elizabeth Olsen rajongói semmiképp se hagyják majd ki az ugyancsak 2023-ban várható Love and Death minisorozatot, illetve nagyon izgalmasnak tűnik az Eufória sorozat alkotóinak új szériája, a Lily-Rose Depp (Johnny Depp lánya) főszereplésével készült The Idol.

Ugyancsak 2023-ban startol el az HBO első magyar gyártású reality show-ja, ami egy elég rendhagyó, érdekes produkciónak tűnik. A Romániában forgatott reality résztvevőinek az lesz a feladata, hogy építsenek közös erővel egy 250 méter hosszú hidat, mert csak ennek segítségével tudják elérni egy tó közepén az oda elhelyezett pénznyereményt. Gyakorlatilag az összefogás lesz az alapja az egész műsornak, ami merőben szembe megy a műfaj megszokott képviselőivel. A műsorvezető Magyarósi Csaba lesz.

A Cinemax saját tartalmai kapcsán kiderült, hogy Robert Bresson, Alain Resnais, valamint François Truffaut filmjei is elérhetővé válnak. Végezetül megtudtuk azt is, hogy jön a Discoveryre is egy sajátgyártású, magyar tartalom, a Made In, Gyetván Csabával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)