Hirdetés

Ezen úszott el végül Az ötödik elem folytatása, merthogy eredetileg tervben volt

|

Sajnos már az ötödik elem sem kellett annyira a népnek, nemhogy a hatodik.

Hirdetés

Az Uproxx az 1997-es, Luc Besson-féle Az ötödik elem társírójával, Robert Mark Kamennel beszélgetett nemrég, többek közt arról, milyen bitang hosszú is volt a film forgatókönyvének első változata, no meg hogy min úszott el végül a tervezett folytatás.

Kamen szerint nemhogy eleve 180 oldal hosszú volt az eredeti draft, de Besson ehhez akart még egy másik 180 oldalnyi hosszú második felvonást is hozzápakolni, majd azt forgatókönyvbe masszírozni.

Hirdetés

A társíró szerint nem volt értelme végül sem azt összehozni, sem a folytatással tervezni, az USA-ban ugyanis nem hozott olyan jól a film, mint a világ többi részén (263,9 millió dolláros összbevételéből csupán 63,6 milliót tesz ki az amerikai).

"Megelőzte a saját korát"

- tette hozzá a számokhoz Kamen, aki amúgy megjegyezte, hogy már jó régóta dolgozik együtt a francia filmessel, akivel tíznél is több filmet hoztak tető alá közösen.

Ismerve korunk trendjeit, ha csak félig-meddig is komolyan, de mi azt mondjuk Az ötödik elem 2-re, hogy a remény hal meg utoljára, elvégre a kilencvenes évek másik kultikus sci-fije, a Mátrix is idén kapja meg immár negyedik felvonását. Azért ne minket szidjatok, ha egyszer tényleg lesz belőle valami.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)