Hirdetés

Ezért adta el George Lucas a Star Wars jogait

|

A franchise megálmodója elmondta, miért döntött úgy, hogy nem szeretne vele foglalkozni a továbbiakban.

Hirdetés

Megoszlanak a vélemények arról, jót tett-e a Star Wars szériának, hogy George Lucas 2012-ben úgy döntött, elpasszolja a jogokat a Disney-nek. Már az előzménytrilógia sem nyerte el mindenki tetszését, pedig az még Lucas felügyelete alatt készült, és határozottan nem tett jót az sem, amikor a LucasFilm a vegyes megítélésű új trilógia részei közé még spin-offokat szúrkált be.

Paul Duncan író interjút készített készülő könyvéhez a rendezővel, és ebből kiderült, mi volt az oka annak, hogy átruházta a jogokat annak idején.

Hirdetés

"2012-ben 69 éves voltam. Feltettem magamnak a kérdést: ezt fogom csinálni életem hátralévő részében? [...] Végül úgy döntöttem, inkább felnevelem a lányom és élvezem az életet egy darabig. Megtehettem volna, hogy nem adom el a LucasFilmet, és valaki másra bízom a gyártást, de az nem egyenlő a visszavonulással. A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér esetében próbáltam kimaradni a folyamatokból, de nem ment. Minden nap ott voltam. Mindenki a barátom volt, és remek munkát végeztek, de nem volt ugyanolyan, mintha én csinálnám."

Emellett régóta tervezte, hogy múzeumot nyit, és úgy volt vele, hogy ha akkor nem teszi meg, soha. Nagyon fájdalmas volt számára elbúcsúzni a Star Warstól, amit 40 éven át formált, de úgy érezte, ez a helyes döntés. Már eltervezte, milyen legyen a következő három film, de aztán a Disney más irányt választott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)