Hirdetés

Ezért nem jelenik meg Hugo Weaving a Mátrix 4-ben

|

Bármennyire is ikonikus szereplője az eredeti trilógiának Smith ügynök, a folytatásban ha szerepel is, nem Hugo Weaving alakítja majd. A színész is megszólalt ennek kapcsán.

Hirdetés

Számos kérdőjel lebeg a Mátrix-trilógia folytatásával kapcsolatban a levegőben: a karanténhelyzet következtében bármikor megváltozhat a film kitűzött időpontja (egyelőre 2022. április 1. a tervezett dátum), a film cselekményéről sem lehet tudni még semmit, a szereplőgárda alakulása és a fel-felbukkanó forgatási jelenetek pedig egyre-másra felülírják a rajongói elméleteket.

Az elmúlt hónapokban számos teória és kérdés merült fel Twitteren és Redditen: ha Morpheus fiatalabb énjét látjuk majd a filmben, akkor időutazásról beszélhetünk az új rész kapcsán? Vagy ha újraindult a rendszer, mennyivel korábbi állapotból nézhetjük meg a gépek és emberek együttélési kísérletét? Keanu Reeves backupolta magát végső csatája előtt? A régi Neot alakítja majd vagy egy újat? És mióta tud Trinity repülni?

Hirdetés

Ha ez nem lenne elég, garantáltan új elméleteket vet majd fel a korábban Smith ügynököt alakító Hugo Weaving nyilatkozata. A színész a Collider-nek adott interjújában fejtette ki, hogy a Mátrix 4. forgatási jelenetei ütköztek volna színpadi kötelezettségeivel (a londoni National Theaterrel dolgozott 2019. áprilistól novemberig, míg az őt érintő felvételek februártól májusáig zajlottak volna).

Mindezt képes lett volna megoldani annak ellenére is, hogy elbizonytalanodott a forgatókönyv olvasásakor, a történetet azonban a rendező Lana Wachowski zárta rövidre azzal, hogy lezárta a tárgyalásokat arra hivatkozva, hogy nem érzi működőképesnek a dolgokat. Ez nem túl jó jel, akárhogy nézzük is.

Bármi is legyen a rendező döntése, a kérdés adott: mennyire változtatja meg a forgatókönyvet a kultikus Smith ügynök eltűnése? A Mátrix 3 már bebizonyította, hogy misztikus glitchre hivatkozva meg lehet magyarázni egy színészváltást (Gloria Foster 2001-ben bekövetkezett tragikus halálát követően Mary Alice vette át az Orákulum szerepét), de vajon ki fogja és ki tudja a legjobban alakítani a rendszerből szabadulni akaró, örök-elégedetlen gépi öntudatok legjobbikát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)