Hirdetés

Ezt kell tudni a Goncharovról, Martin Scorsese alig ismert filmjéről

|

Olyan sztárok játszanak benne, mint Robert De Niro, Al Pacino és Harvey Keitel. Vagyis nem.

Hirdetés

Sokan álmukból felébredve is képesek felsorolni Martin Scorsese legalább három filmjét, de egyig mindenki biztosan eljut. Taxisofőr? Nagymenők? Casino? Na, ugye.

Az idén 80 éves rendező terjedelmes életművének egyik elfeledett darabja a Goncharov, ami 1973-ban készült, és a kor nagy sztárjai alakítják benne a főszerepet: Robert De Niro egy Nápolyba keveredett, egykor pizzaszakácsként dolgozó orosz bérgyilkost alakít, de feltűnik benne Cybill Shepherd a feleségeként, továbbá Al Pacino, Gene Hackman, Harvey Keitel és Bajor Imre is kapott benne egy-egy szerepet.

Sajnos nem kapta meg a megéremelt figyelmet, a mozipénztáraknál sem álltak hosszú sorok miatta, nem jelölték Oscar-díjra. Ennek egyszerű az oka:

A Goncharov nem létezik, soha nem is létezett, de a Tumblr közössége addig poénkodott vele, míg az egész túl valóságossá nem vált.

Hirdetés

A The New York Times szerint ez úgy kezdődött, hogy évekkel ezelőtt, 2020-ban valaki kirakott egy képet egy online rendelt cipőről a Tumblrre, aminek cimkéjén meglepő módon a következő felirat szerepelt: 

A valaha készült legjobb maffiafilm.

Martin Scorsese bemutatja:

GONCHAROV

Domenico Procacci produkciója

Egy film Matteo JWHJ0715-től

a nápolyi maffiáról.

Valahogy ez most újra előkerült, és a mikrobloggerek elkezdték kidolgozni a film részleteit: kitalálták a szereplőket, a cselekményt, azt, hogy mennyire fantasztikus, sőt, még rajz is készült Goncharov és a Harvey Keitel karaktere, Andrey Daddano között végig érezhető szexuális feszültség nyomán. Voltak, akik hosszú blogposztokban taglalták a film eseményeit, mások más filmekből kivett jelenetekről állították, hogy a Goncharovban voltak láthatóak. Eljutottak a keletkezés körülményeiig is, sőt, a rajongók értékeléseket küldtek be a Letterboxd oldalra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A legjobb mégis az alábbi poszter, aminek több részlete is a Gomorrah-tól lett kölcsönözve, amelyet Matteo Garrone rendezett - talán a cipőn látható cimkén is emiatt szerepel a keresztnév.

Szerintetek is minden idők legjobb maffiafilmje a Goncharov? Ti mit gondoltok a nagy csavarról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)