Hirdetés

F1-es pilóta lesz Brad Pitt a Top Gun: Maverick rendezőjének filmjében, amit a versenyhétvégéken forgatnak

|

Minden idők legélethűbb autóversenyzős filmjét akarják leforgatni, hétszeres világbajnok segíti a stábot.

Hirdetés

Nem mindennapi vállalkozásra készül Jerry Bruckheimer producer, Joseph Kosinski rendező és Brad Pitt, az egyelőre még cím nélküli produkció egyik főszereplője: valódi helyszínen, valódi versenyzők és versenyautók bevonásával forgatnak Forma-1-es filmet. Pitt egy veterán pilótát alakít, aki hosszú kihagyás után visszatér istállójához egy tehetséges újonc (Damson Idris a Fehér hó című sorozatból) oldalán.

Mint azt Stefano Domenicali, az F1 ügyvezetője is megerősítette, a forgatás Silverstone-ban, a júliusi Brit Nagydíjon kezdődik, és egészen az év végéig kíséri a Száguldó Cirkuszt. A film gyártását az Apple Studios finanszírozza, ezért a streamingplatformok közül kizárólag az Apple TV+-on láthatjuk majd, ám mielőtt erre sort kerülne, még fut néhány kört a mozikban is.

Hirdetés

A projekt kedvéért a filmesek létrehoznak egy 11. csapatot, amely ugyanúgy ott lesz a versenyhétvégéken a paddockban, mint a valódiak, és Brad Pitt tényleg vezetni fog egy direkt erre a célra átalakított F2-es versenyautót, amin a Mercedes és Lewis Hamilton dolgoznak. A hétszeres világbajnok instrukcióival és tanácsaival segíti a stábot, emellett szorosan együttműködik a forgatókönyvírókkal is.

Bár az 59 éves Brad Pitt nagy rajongója a motorsportoknak - 2016-ban ő nyitotta meg a legendás 24 órás Le Mans-i futamot, amikor egy teljes kört ment -, élesben még ő sem versenyezhet. A világ legkisebb 6K-s kamerájával felszerelt versenyautóval kizárólag a futamok közötti szünetekben merészkedhet majd pályára, olyankor, amikor egyetlen versenyző sem tartózkodik rajta.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


További részleteket Will Buxton, a csütörtöki F1 Accelerate Summit egyik paneljének moderátora osztott meg a Twitteren. Ezek alapján a Top Gun: Maverick direktora elsősorban John Frankenheimer 1966-os filmjéből, a James Garnerrel a főszerepben forgatott Grand Prix-ből merített ihletet. Illetve Tom Cruise jelezte, hogy ha szükség van rá, szívesen beugrik vezetni az átalakított F2-es versenyautót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)